Miód gryczany jest miodem o wyjątkowo bogatym smaku, charakterystycznym zapachu kwiatów gryki oraz ciemnej, bursztynowej barwie.
Zawiera bardzo dużo przeciwutleniaczy mających właściwości neutralizujące wolne rodniki, łatwo przyswajalnych soli mineralnych takich jak:
magnez,
cynk,
żelazo,
fosfor,
potas,
mangan,
miedź,
rutynę,
Również w miodzie tym znajdują się substancje poprawiające odporność zwane inhibinami.
Miód gryczany jest bardzo dobrym zamiennikiem i można go stosować do słodzenia kawy, herbaty lub deserów. Jest również stosowany jako składnik naturalnych kosmetyków takich jak maści, maseczki czy peelingi.
Aby korzystać z dobroczynnych właściwości miodu gryczanego ważne jest regularność spożycia. Najlepiej spożywać go samodzielnie, na kanapce lub poprzez rozpuszczenie w szklance letniej wody lub herbaty.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-05-09
Apiterapia – leczenie produktami pochodzącymi od pszczół
2023-03-13
Energoinformacyjna struktura człowieka w pigułce
2023-01-18
Miód – nektar dla ciała i duszy
2023-01-04
„Zdrowie to nie wszystko, ale wszystko bez zdrowia jest niczym”
2022-12-07
Karob – mączka chleba świętojańskiego
2022-11-29
Pierzga – jeszcze więcej dobra od pszczół
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również