Żurawina z sokiem jabłkowym 150g
Bogactwo składników czynnych sprawia, że żurawina ma szerokie spektrum terapeutyczne. Są w niej kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, galusowy, benzoesowy, chininowy) i garbniki. Za głębię koloru tych owoców odpowiadają antocyjanidyny (peonidyna, delfinidyna i malwidyna) i karotenoidy (luteina, zeaksantyna). Żurawina obfituje w witaminy C, K, B1 i B2, a także w pierwiastki: potas, wapń, magnez, fosfor, mangan, jod, cynk oraz w błonnik i pektyny.
Cena brutto 23,00 zł
Żurawina z sokiem jabłkowym 150 g
Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych
Żurawina jest owocem o kwaskowato-cierpkim smaku, który sok jabłkowy znakomicie niweluje. Dzięki temu żurawinę w takiej formie można jeść samą jako bardzo zdrową przekąskę, a także dodawać do ciast i deserów.
Bogactwo składników czynnych sprawia, że żurawina ma szerokie spektrum terapeutyczne. Są w niej kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, galusowy, benzoesowy, chininowy) i garbniki. Za głębię koloru tych owoców odpowiadają antocyjanidyny (peonidyna, delfinidyna i malwidyna) i karotenoidy (luteina, zeaksantyna). Żurawina obfituje w witaminy C, K, B1 i B2, a także w pierwiastki: potas, wapń, magnez, fosfor, mangan, jod, cynk oraz w błonnik i pektyny.
Owoce tej wieloletniej krzewinki wykorzystywane były w medycynie ludowej do walki z wieloma schorzeniami. Żurawina to pierwszy naturalny preparat, po który sięgamy podczas infekcji dróg moczowych. I bardzo słusznie – eksperci są zgodni, że regularne spożywanie żurawiny oraz jej przetworów ma korzystny wpływ na układ moczowy i pracę nerek. Systematyczne jedzenie tych owoców zmniejsza także konieczność stosowania antybiotyków w infekcjach dróg moczowych.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-04-12
Pestycydy w warzywach i owocach – jak je eliminować
2024-01-23
Przechowywanie warzyw i owoców. Sprawdź czy robisz to dobrze
2023-05-09
Rokitnik – złoto Syberii – skarb w zasięgu ręki
2023-03-17
Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę
2023-03-14
Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli
2023-01-20
Ocet jabłkowy dla zdrowia i urody
2023-01-12
Żurawina wielkoowocowa – na ratunek układowi moczowemu
2023-01-10
Pestki dyni – surowiec nie do przecenienia. Zdrowie układu moczowego i nie tylko
2023-01-04
Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki
2022-12-13
Grudniowe sałatki
2022-10-10
Jabłkowe ciekawostki
2022-09-29
E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności
2022-07-08
E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)
2022-06-20
Tabata na spalenie tkanki tłuszczowej
2022-05-18
Jak dbać o nerki?
2022-03-28
Suplementuję B12, a mam poważny jej niedobór. Jak to możliwe?
2022-03-22
Jagoda kamczacka – owoc wiecznej młodości
2022-03-01
Rokitnik pospolity – syberyjskie złoto
2022-02-08
Nerki – budowa i funkcje
2021-11-19
Sok z brzozy – eliksir życia
2021-11-08
Czym jest ból
2021-10-15
Jabłka – czy wiesz o nich wszystko?
2021-10-13
Refluks – profilaktyka i leczenie
2021-10-12
Zaparcia – wstydliwy, ale też groźny problem
2021-10-01
Co wywołuje kamicę nerkową
2021-09-30
Banany – przekąska i nie tylko
2021-09-14
Gruszka – wszystkie (prawie) jej tajemnice
2021-06-22
Kuchnia latem
2021-03-17
Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne
2021-03-08
Pijmy soki, czyli sokoterapia na co dzień
2021-03-05
Zdrowa zupa – smaczny i pożywny posiłek
2020-07-09
Amla Berries (Phyllanthus emblica)
2020-03-31
Witamina B6
2020-03-30
Potas
2020-03-30
Miedź
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Powiązane artykuły na blogu
Inni Klienci kupowali również