Jak pokonałam raka. Sprawdzone terapie dla ciała i umysłu D,C4

Dzięki tej książce dowiesz się nie tylko, co niszczy raka, ale także, jakie są jego przyczyny. Poznasz bezpieczne terapie i techniki uzdrawiające zalecane przez medycynę alternatywną w przypadku leczenia nowotworów, a także nauczysz się wykorzystywać zdrowe odżywianie i dietę w procesie samouzdrawiania. W efekcie znajdziesz odpowiedź na pytanie, jak pokonać raka bez chemii.

Cena brutto 29,20 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Jak pokonać raka bez chemii – poznaj naturalne terapie i zasady zdrowego odżywiania

Rak, nowotwór… jakkolwiek nazwiesz tę chorobę, za każdym razem budzi ona przerażenie. Co gorsza, jako choroba cywilizacyjna stała się zagrożeniem globalnym, zbierając obfite żniwo na całym świecie. Niewykluczone, że nawet znasz osobiście kogoś, kto zmaga się z tym problemem – może to ktoś bliski, sąsiad albo znajomy z pracy. Nowotwór dotknął również Autorkę tej książki, która kilkanaście lat temu usłyszała diagnozę dla wielu tożsamą z wyrokiem śmierci. Zaatakował ją chrzęstniakomięsak (chondrosarcoma), jednak nie poddała się i wygrała walkę o zdrowie, korzystając w trakcie terapii również z niekonwencjonalnych metod leczenia. Dzięki tej książce dowiesz się nie tylko, co niszczy raka, ale także, jakie są jego przyczyny. Poznasz bezpieczne terapie i techniki uzdrawiające zalecane przez medycynę alternatywną w przypadku leczenia nowotworów, a także nauczysz się wykorzystywać zdrowe odżywianie i dietę w procesie samouzdrawiania. W efekcie znajdziesz odpowiedź na pytanie, jak pokonać raka bez chemii.

Dieta, relaks, równowaga energetyczna, czyli – co niszczy raka

Walcząc o powrót do zdrowia, Autorka nie ograniczyła się wyłącznie do konwencjonalnych metod. Dzięki poleceniu koleżanki trafiła do lekarza medycyny alternatywnej, który poprowadził ją przez proces uzdrawiania. Książka jest szczegółowym zapisem jej terapii oraz stosowanych przez nią niekonwencjonalnych metod leczenia. Punktem wyjścia stało się określenie przyczyn choroby. Według specjalistów od medycyny naturalnej i wschodnich filozofii zdrowia jest nią zablokowanie przepływu energii, spowodowane niewłaściwym odżywianiem, nieodpowiednim trybem życia, stresem oraz negatywnymi emocjami. Właśnie te ostatnie legły u podstaw choroby Autorki. W książce znaleźć więc można obszerną listę i opis praktyk proponowanych przez medycynę alternatywną, których celem jest przywrócenie ciału równowagi energetycznej. Autorka książki sama doświadczyła każdej z tych terapii w trakcie samouzdrawiania, potwierdzając tym samym ich skuteczność.

Gdy zawodzą konwencjonalne metody, skorzystaj z dobrodziejstw medycyny naturalnej

Wstępem do procesu samouzdrawiania Autorki była odbudowa zdrowia psychicznego i oczyszczenie organizmu z emocjonalnych toksyn. Dopiero diagnozując duchowe i fizyczne przyczyny powstania nowotworu, mogła rozpocząć pracę nad sobą. W jej książce znajdziesz szczegółowo opisane terapie uzdrawiania energetycznego – joga, huna, ustawienia Hellingera, masaż Shiatsu, hipnoza, praktyki wywodzące się z wschodnich filozofii to tylko niektóre z nich. Autorka korzystała z całego wachlarza bardziej i mniej znanych technik uzdrawiających – poczynając od diety makrobiotycznej (zdrowe odżywianie to jeden z kluczowych elementów terapii) po lecznicze głodówki, od medytacji, afirmacji i modlitw po ćwiczenia odprężająco-relaksujące i zatrzymujące energię w organizmie oraz muzykoterapię. W ten sposób powstała prawdziwa skarbnica niekonwencjonalnych metod leczenia, które powinny zainteresować każdego walczącego z nowotworem. Można tam znaleźć praktyczne rady i zapis realnych doświadczeń osoby zmagającej się z tą ciężką chorobą (w jej przypadku był to chrzęstniakomięsak), która przekonała się na własnej skórze, co niszczy raka.

Medycyna alternatywna wskaże Ci, jak pokonać raka bez chemii

Każdy z nas posiada niezwykłą wewnętrzną siłę, z której istnienia nie zawsze zdaje sobie sprawę. Ciężka choroba może stać się niezwykłym doświadczeniem, które skłoni nas do wprowadzeniu radykalnych zmian w swoim życiu. Dzięki temu odkryjemy świat, w którym mamy wpływ na swoje choroby oraz moc samouzdrawiania. Świat, w którym zyskamy umiejętność oczyszczania organizmu z negatywnych emocji oraz budowania zdrowych relacji. Kompleksowe terapie nie tylko zregenerowały ciało i umysł Autorki niniejszej książki, zniszczyły również śmiertelnego przeciwnika, jakim był chrzęstniakomięsak. Dziś w swojej książce „Jak pokonałam raka” Monika Godlewska chce się podzielić swoim bogatym doświadczeniem. W tym celu przygotowała kompleksowe opracowanie metod i technik uzdrawiających proponowanych przez medycynę naturalną, które w jej przypadku przyniosły znakomity efekt. A skoro uzdrowiły ją – pomogą i Tobie.

Daj sobie szansę na zdrowie – pokonaj raka!

Dowiedz się więcej...

 Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

2022-06-09

Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus), zwana też - z uwagi na wygląd - „lwią grzywą“ to jadalny grzyb o niesamowitych właściwościach leczniczych. W Polsce grzyb ten występuje bardzo rzadko i obj [...]

Czytaj więcej

Eremophila galeata, czy odkryto nowy lek na raka?

2022-03-25

Eremophila galeata, czy odkryto nowy lek na raka?

Naukowcy wciąż nie ustają w badaniach nad specyfikami mogącymi wspomóc leczenie osób z nowotworami. Od pewnego czasu w naukowej prasie pojawiają się informacje, na temat  substancji uzyskanej z r [...]

Czytaj więcej

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

2022-03-02

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

Burak zwyczajny (Beta vulgaris) jest powszechnie znanym i cenionym w Polsce warzywem znanym ze swojego charakterystycznego, ziemistego smaku oraz niepowtarzalnego, mocnego koloru. Buraki są [...]

Czytaj więcej

Uchyłki jelita grubego

2022-02-23

Uchyłki jelita grubego

Jelito grube jest organem narażonym na wiele chorób. Różnego typu zaniedbania, na które pracujemy latami, można porównać do zatkanych rur syfonu umywalki, gdzie systematycznie zbierały się odpadk [...]

Czytaj więcej

Zespół krótkiego jelita

2022-02-17

Zespół krótkiego jelita

Jelito cienkie jest najdłuższą częścią przewodu pokarmowego, jego długość osiąga nawet 6 m. Składa się z trzech części: dwunastnicy, jelita czczego i jelita krętego. Każda z tych części odgrywa i [...]

Czytaj więcej

Migrena – bez leków

2022-02-11

Migrena – bez leków

Jedną z najbardziej uciążliwych chorób nękających ludzkość, a przy tym jedną ze starszych, ale mało poznanych w kwestii przyczyn jej powstawania jest migrena. Pomimo tego, iż nie niesie zagrożeni [...]

Czytaj więcej

Nerki – budowa i funkcje

2022-02-08

Nerki – budowa i funkcje

Wbrew powszechnej opinii nerki odpowiadają nie tylko za wydalanie moczu. Jest to narząd układu moczowo-płciowego pełniący wiele ważnych funkcji, z których najważniejsze to: funkcja wydalnicza, re [...]

Czytaj więcej

Ferrytyna – magazyn żelaza

2022-01-28

Ferrytyna – magazyn żelaza

Ilość żelaza w komórkach uzależniona jest od występowania ważnego kompleksu żelazowo-białkowego, jakim jest ferrytyna. Powszechnie panuje przekonanie, że za przyczynę anemii odpowiada niski pozio [...]

Czytaj więcej

Acerola – wiśnia Brazylii

2022-01-19

Acerola – wiśnia Brazylii

Acerola (Malpighia emarginata ) jest rośliną jadalną i leczniczą z rodziny malpigiowatych. Słynie z obfitości witaminy C – w 100 g owocu znajduje się 1500–4500 mg kwasu askorbinowego, czyli do 10 [...]

Czytaj więcej

Sekret długowieczności – czarny czosnek

2022-01-17

Sekret długowieczności – czarny czosnek

Czosnek (Allium sativum L.) jest powszechnie stosowany w gastronomii oraz w tradycyjnej i w no-woczesnej medycynie. Ma on nie tylko mocny zapach i smak, ale także różnorodne bioaktywne or [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – jak leczyć

2022-01-03

Helicobacter pylori – jak leczyć

Leczenie farmakologiczne W leczeniu H. pylori dostępne są różnorodne schematy leczenia farmakologicznego wykazujące bardzo wysoką skuteczność. Od 85–90 proc. przypadków terapia kończy się sukce [...]

Czytaj więcej

Szczodrak krokoszowaty – bylina z dalekiej Syberii i… zioło Dżyngis-chana

2021-12-29

Szczodrak krokoszowaty – bylina z dalekiej Syberii i… zioło Dżyngis-chana

Szczodrak krokoszowaty to roślina od wieków wykorzystywana w medycynie ludowej przez tubylców zamieszkujących obszary południowo-środkowej Syberii. Spożywano ją dla wzrostu sił fizycznych i psych [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

2021-12-16

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

Bakteria Helicobacter pylori ponosi winę za rozwój różnego typu zapaleń błony śluzowej żołądka i dwunastnicy (jest to jedna z przyczyn, ale nie jedyna). Szacuje się, że około 60 proc. populacji n [...]

Czytaj więcej

Tatarak

2021-11-29

Tatarak

Tatarak to roślina, którą można spotkać przy brzegach jezior, a także stawów. Od dawna była wykorzystywana w medycynie ludowej jako środek na różne dolegliwości. Stosowano ją również na poronieni [...]

Czytaj więcej

Nagietek lekarski

2021-11-19

Nagietek lekarski

Nagietek lekarski to roślina, która nie tylko jest ozdobą wielu ogrodów, ale również ceni się ją za walory lecznicze. Od dawna znajdowała zastosowanie w medycynie ludowej jako środek poprawiaj [...]

Czytaj więcej

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

2021-10-29

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

Na temat grzybów z gatunku Cordyceps pisałem w poprzednim artykule. Duże zaintere-sowanie Czytelników tym tematem skłoniło mnie do napisania artykułu poświęconego kordycepinie – aktywnej substanc [...]

Czytaj więcej

Rad

2021-10-01

Rad

Rad to pierwiastek chemiczny należący do grupy metali alkalicznych. Występuje w formie kilku radioaktywnych izotopów będących produktami rozpadu szeregów uranowych. Rad wykazuje właściwości litof [...]

Czytaj więcej

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

2021-09-08

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

Infekcje okolic intymnych przytrafiają się niemalże każdej kobiecie, szczególnie latem. Sprzyjają temu: gorąco, stres, obniżona odporność, kąpiele w akwenach wodnych, terapie antybiotykami, przyj [...]

Czytaj więcej

Platyna

2021-07-29

Platyna

Obecnie platyna jest w jubilerstwie wysoko cenionym metalem szlachetnym, droższym od złota lub porównywalnym z nim cenowo. Metal ten został odkryty stosunkowo późno, bo w 1735 roku na terenie Ame [...]

Czytaj więcej

Burak

2021-05-12

Burak

Burak jest bardzo popularnym warzywem często goszczącym na stołach. Należy do rodziny szarłatowatych i jest uprawiany w Europie, Afryce oraz Azji. Istnieje 12 gatunków tej rośliny.  Burak, a zwł [...]

Czytaj więcej

Acerola

2021-05-07

Acerola

Owoce aceroli wyglądem przypominają czereśnie oraz wiśnie. Roślina ta należy do rodziny malpigiowatych. Występuje w Ameryce Północnej, głównie na obszarze Teksasu i Meksyku oraz w Ameryce Południ [...]

Czytaj więcej

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

2021-03-25

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

Śródpiersie jest przestrzenią anatomiczną zlokalizowaną w klatce piersiowej pomiędzy płucami – a dokładniej pomiędzy przednią ścianą klatki piersiowej (rękojeścią i trzonem mostka) a trzonami krę [...]

Czytaj więcej

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

2021-03-17

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

Wiele źródeł podaje, że dieta DASH jest najzdrowszą dietą na świecie, a więc warto pochylić się nad jej założeniami. Czym więc jest dieta DASH i jakie jest jej znaczenie dla naszego zdrowia? Otóż [...]

Czytaj więcej

Siarka

2020-11-03

Siarka

Siarka pełni w ludzkim organizmie wiele ważnych funkcji i należy do makroskładników. To podstawowy składniki keratyny, czyli białka budującego skórę i włosy. Jest też niezbędna dla prawidłowego f [...]

Czytaj więcej

Tatarak (Acorus calamus)

2020-07-17

Tatarak (Acorus calamus)

Jako surowiec wykorzystywane są: kłącza, korzeń czy czasami liście lub kwiaty. Głównie w spożywczym i kosmetycznym przemyśle. W ajurwedzie stosowana jest do: herbat, olejków, papek czy tabletek.

Czytaj więcej

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

2020-05-07

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

Kapusta kiszona wygrałaby plebiscyt na jedno z najpopularniejszych polskich specjałów. Jest bardzo smaczna sama albo składnik innych potraw, to jeszcze ma bardzo dużo wartościowych składników.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię