Chemia w pożywieniu - Hans-Ulrich Grimm
Cena brutto 64,60 zł
Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby wywołuje Cola Light i aspartam. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka zawiera też szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od teraz będziesz wiedział, jak uniknąć chemii w jedzeniu.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-04-02
Te nawyki zwiększają ryzyko nowotworów. Unikaj ich!
2024-03-21
Te witaminy chronią przed nowotworami
2024-02-06
Nadwaga i otyłość ważną przyczyną powstawania nowotworów. Jak schudnąć?
2023-10-03
Rak piersi – o tym należy wiedzieć
2023-05-29
Chili, czyli zdrowie
2023-05-04
Jak wspomóc organizm przy negatywnych skutkach radioterapii
2023-04-28
Kwas alfa-liponowy
2022-11-07
Skaza białkowa
2022-03-25
Eremophila galeata, czy odkryto nowy lek na raka?
2021-10-01
Rad
2021-07-29
Platyna
2021-03-25
Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia
2020-11-03
Siarka
2020-05-07
Kapusta kiszona w polskiej kuchni
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również