POWERBIOTIC BALANCE

60kaps

Powerbiotic Balance to liofilizowana esencja z fermentowanego suszu ekologicznych jabłek Gold Milenium będąca bogatym źródłem polifenoli, pektyn i innych bioaktywnych związków organicznych i mineralnych. Powerbiotic Balance przeznaczony jest dla wszystkich, którzy poszukują sposobu na polepszenie swojej funkcji jelit, przywrócenie równowagi flory bakteryjnej czy poprawę odporności. Zaleca się przyjmowanie preparatu Powerbiotic Balance w okresach osłabienia organizmu, dużego wysiłku fizycznego, oraz stresu.

Cena brutto 102,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Biologicznie aktywna esencja Powerbiotic Balance bogata jest w metabolity biochemiczne specyficzne dla poszczególnych szczepów bakterii, organella komórkowe, oraz liczne młode formy rozwojowe bakterii, zdolne do szybkiego odtworzenia flory bakteryjnej w środowisku jelitowym. Liofilizowana esencja z fermentowanych jabłek Gold Milenium wykazuje działanie przeciwgrzybicze, usprawnia regenerację mózgu oraz poprawia pamięć i koncentrację. Dzięki bogatej zawartości acetylocholiny, przyspiesza regenerację i zapewnia wydajny odpoczynek, normalizuje ciśnienie krwi oraz pracę serca. Uważa się, że acetylocholina zawarta w liofilizacie jest związkiem, który poprawia pamięć, koncentrację i chroni przed chorobą Alzheimera.

Powerbiotic Balance zawiera wysokie stężenie kwercetyny - związku aromatycznego pochodzenia roślinnego, który posiada niezwykle silne właściwości antyoksydacyjne. Kwercetyna zapobiega negatywnym procesom utleniania, łagodzi stany zapalne i alergiczne. Znana jest także z niezwykle korzystnego wpływu w diecie francuskiej. Francuzi, pomimo stosowania ciężkostrawnej i tłustej diety, niezwykle rzadko zapadają na choroby serca, ponieważ spożywają znaczne ilości flawonoidów, w tym kwercetyny, zawartych w czerwonym winie.

Fermentowana esencja z jabłek jest bogatym źródłem procyjanidyn, które wykazują znacznie wyższą aktywność przeciw wolnym rodnikom, niż witaminy C, oraz E. Są one łatwo przyswajalne przez organizm. Przyczyniają się do poprawy struktury włókien kolagenowych, oraz wzmocnienia naczyń krwionośnych. Ponadto, fermentowane jabłka zawierają bogactwo florydzyny, która powoduje zwiększenie gęstości kości, ograniczając tym samym ryzyko wystąpienia osteoporozy.

Składniki:

Liofilizowany sok z fermentowanych jabłek, mikronizowany błonnik jabłkowy, celulozowa otoczka kapsułki.

Sposób użycia:

Zalecana porcja: 2 razy dziennie po 1 kapsułce przed posiłkiem.

Opakowanie: 60 kapsułek

Badania naukowe

Fermentowana esencja z jabłek Gold Milenium została poddana badaniom w Zakładzie Mikrobiologii UM w Białymstoku, które ocenić miały jej aktywność przeciwgrzybiczą. Badania wykazały hamowanie rozwoju grzybów pleśniowych i workowców, w szczególności Candida albicans, który jest najczęstszym czynnikiem infekcji grzybiczych u człowieka, prowadzącym do dysbiozy jelit. 

W latach 2009-2010 w Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego przeprowadzone zostały badania kliniczne, mające na celu określenie zależności pomiędzy regularnym spożywaniem jabłek a występowaniem raka jelita grubego. Badaniami objętych zostało 592 pacjentów onkologicznych, oraz 765 osób zdrowych. Autorzy wykazali, że konsumpcja powyżej 1 jabłka dziennie może zmniejszać ryzyko występowania raka jelita grubego o 50%. Efekt protekcyjny wynikać może z bogatej zawartości flawonoidów, występujących w wysokim stężeniu w skórce jabłek Gold Milenium.

Badania Boyer'a i Liu wykazały występowanie odwrotnego związku między regularnym spożywaniem substancji aktywnych zawartych w jabłkach a śmiertelnością wieńcową. W badaniach grupy fińskich kobiet, spożywających powyżej 71 g jabłek na dobę  stwierdzono zmniejszenie śmiertelności wieńcowej o 43%. U mężczyzn redukcja ta wynosiła 19% w stosunku do pacjentów, którzy nie przyjmowali aktywnych substancji zawartych w jabłkach.

Badania Muraki I. i wsp. oraz Songa Y. i wsp. miały na celu ustalić, czy spożywanie jabłek wiąże się ze zmniejszeniem ryzyka rozwoju cukrzycy i powiązanych markerów insulinooporności, oraz stanów zapalnych. Ustalono, iż ryzyko wystąpienia cukrzycy typu II było niższe o 28% przy spożyciu minimum 1 jabłka dziennie.

Opinie (0)

Dodaj opinię