Kompleksowa dieta antyrakowa krok po kroku D,B3

Ta książka to kompleksowa dieta antyrakowa. Podpowie Ci jakie produkty spożywcze powinieneś jeść, a jakich unikać, jeśli zdiagnozowano u Ciebie raka lub jeśli chcesz uniknąć zachorowania na którykolwiek z jego rodzajów. Ponieważ każdy z nas posiada moc samouzdrawiania – Ty też powinieneś z tego korzystać. Nauczysz się zasad diety, aby wzmocnić układ odpornościowy, co pozwoli Ci zatrzymać rozwój nowotworów.

Cena brutto 79,69 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł
Ostatnie 7 produktów w magazynie

Dieta antyrakowa, czyli jak stymulować zdolności do samoleczenia

Ta książka to kompleksowa dieta antyrakowa. Podpowie Ci jakie produkty spożywcze powinieneś jeść, a jakich unikać, jeśli zdiagnozowano u Ciebie raka lub jeśli chcesz uniknąć zachorowania na którykolwiek z jego rodzajów. Ponieważ każdy z nas posiada moc samouzdrawiania – Ty też powinieneś z tego korzystać. Nauczysz się zasad diety, aby wzmocnić układ odpornościowy, co pozwoli Ci zatrzymać rozwój nowotworów.

Poznaj 7 zasad żywieniowych – dieta antyrakowa

W tej publikacji odkryjesz 7 zasad, które według wszystkich wiodących ekspertów, lekarzy, naturopatów i dietetyków zwiększą szanse na pokonanie raka. Niezwykle ważnym sposobem zapobiegania i leczenia raka jest stosowanie diety bogatej w wartościowe składniki odżywcze. Pamiętaj, że to od Ciebie zależy jakie produkty wybierasz i czy będą one odżywiały Twój organizm, czy raczej zwiększały ryzyko wystąpienia nowotworu. Te proste zasady pomogą Ci w przezwyciężeniu raka.

15 produktów stosowanych w diecie antyrakowej

Autorka samodzielnie pokonała raka stosując kilka prostych zasad, które poznasz dzięki tej książce. Opisuje efekty swoich poszukiwań i doświadczeń z tego trudnego okresu, dotyczących najbardziej uzdrawiających składników odżywczych. Poznasz wyniki najnowszych badań naukowych dotyczące produktów, które mają moc pokonania raka. Są nimi kiełki brokułów, kurkuma, borówka amerykańska, quinoa, po kakao i siemię lniane. Odkryjesz ich pozytywny wpływ na jakość życia i efekty zdrowotne, jakie pozwalają osiągnąć. Dowiesz się, w jakich proporcjach i jak często należy jeść każdy składnik. Poznasz rodzaje nowotworów, dla których dany produkt jest szczególnie ważny. Opisane produkty pomogą Ci stworzyć w organizmie środowisko, w którym żaden rak się nie rozwinie.

Przeciwnowotworowe produkty prozdrowotne

Dzięki tej książce odkryjesz najlepsze suplementy, które warto stosować, aby zapobiec rakowi, a nawet zniszczyć komórki nowotworowe. Na przykład, możesz użyć kurkumy w przepisie na curry, które ugotujesz, lub też wziąć kapsułkę zawierającą kurkumę. Masz wybór. Dowiesz się jak unikać najbardziej toksycznych produktów i pozbyć się ich na dobre. Odkryjesz przyczynę swojego zmęczenia, niepokoju i braku energii. Najważniejsze jednak jest to, że wreszcie pokonasz te dolegliwości, a nawet raka.

Jaką dietę stosować przy najczęstszych nowotworach

Dowiesz się, jakie pokarmy najlepiej jeść, gdy choruje się na jeden z 10 najczęściej występujących nowotworów (np. rak piersi, rak prostaty, rak płuc czy rak jelita grubego). Znajdziesz ponad 200 przepisów na soki wzmacniające odporność, koktajle chroniące mózg, przedłużające życie obiady i kolacje, regeneracyjne zupy i buliony, alkalizujące dania warzywne, bogate w składniki odżywcze desery i słodkie przekąski, odżywcze posiłki, smaczne dodatki, sosy, przyprawy i wiele innych, które uwolnią Cie od raka.

Opinia dra Marka Hymana o książce

To niezwykle istotna książka, ponieważ Liana Werner-Gray pisze o najnowszych odkryciach naukowych na temat roli określonych składników, które tworzą nieprzyjazne środowisko dla rozwoju raka. Biorąc pod uwagę, że 70 procent wszystkich nowotworów jest związanych z dietą, Liana wskazuje właściwy kierunek w sposobie odżywiania, pokazując, że żywność może być stosowana jako lek. Ta książka, to lekarstwo na miarę XXI wieku.

– dr Mark Hyman, autor bestsellerów listy New York Times

i dyrektor kliniki Cleveland Clinic Center for Functional Medicine

Dowiedz się więcej...

Te witaminy chronią przed nowotworami

2024-03-21

Te witaminy chronią przed nowotworami

Odpowiednie spożycie witamin i składników mineralnych może mieć przełożenie na ryzyko zachorowania na różnego typu nowotwory. W niniejszym artykule skupimy się na tej pierwszej grupie – witaminach.

Czytaj więcej

Zakazana bakteria wsparciem w samoleczeniu organizmu

2024-03-14

Zakazana bakteria wsparciem w samoleczeniu organizmu

Kluczowym dla naszego zdrowia jest stan mikroflory jelitowej, bowiem zasiedlające jelita bakterie, mają szczególne znaczenie w zdrowiu całego organizmu. Poznaj ważną dla zdrowia bakterię Narine.

Czytaj więcej

Termografia w trosce o zdrowie

2024-02-26

Termografia w trosce o zdrowie

Statystyki pokazują, że ok. 2 na 5 kobiet na całym świecie zachoruje na raka piersi. Od 2013 r. rak piersi jest główną przyczyną zgonów kobiet, a według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO)

Czytaj więcej

Nadwaga i otyłość ważną przyczyną powstawania nowotworów. Jak schudnąć?

2024-02-06

Nadwaga i otyłość ważną przyczyną powstawania nowotworów. Jak schudnąć?

W jaki sposób nadmierna ilość tkanki tłuszczowej może prowadzić do rozwoju nowotworu u człowieka? Jak poradzić sobie z nadwagą oraz otyłością?

Czytaj więcej

TVP 3 Kraków patronem medialnym IX Sympozjum i Targów Zielarskich

2023-11-14

TVP 3 Kraków patronem medialnym IX Sympozjum i Targów Zielarskich

IX Sympozjum Zielarskim pod hasłem "Zapomnij o zapominaniu" odbędzie się w dniach 17-19 listopada br. w hotelu Premier w Krakowie. Patronat nad imprezą objęła TVP 3 Kraków.

Czytaj więcej

IX Sympozjum i Targi Zielarskie

2023-11-07

IX Sympozjum i Targi Zielarskie

IX Sympozjum i Targi Zielarskie Polskiej Izby Zielarsko Medycznej "Zapomnij o zapominaniu" to Niezwykłe Wydarzenie Branżowe! Kup bilety już dzisiaj!

Czytaj więcej

Rak piersi – o tym należy wiedzieć

2023-10-03

Rak piersi – o tym należy wiedzieć

Rak piersi to najczęstszy wśród kobiet nowotwór złośliwy. Jednocześnie znajduje się on na niechlubnym piątym miejscu, jeśli chodzi o śmiertelność z powodu nowotworów.

Czytaj więcej

Chili, czyli zdrowie

2023-05-29

Chili, czyli zdrowie

Kapsaicyna jest alkaloidem zawartym w papryczkach chili nadającym im specyficzny ostry smak. Stosuje się ją od dawna w medycynie jako substancję czynną w plastrach rozgrzewających i przec [...]

Czytaj więcej

Dieta śródziemnomorska – coś więcej niż model odżywiania

2023-05-15

Dieta śródziemnomorska – coś więcej niż model odżywiania

Śródziemnomorski sposób odżywiania to bardzo popularny i lubiany na całym świecie styl żywienia słynący z wielu niezaprzeczalnych korzyści zdrowotnych. Jak sama nazwa wskazuje, dieta została odkr [...]

Czytaj więcej

Jak wspomóc organizm przy negatywnych skutkach radioterapii

2023-05-04

Jak wspomóc organizm przy negatywnych skutkach radioterapii

Radioterapia to jedna z bardziej popularnych, konwencjonalnych metod leczenia nowotworów, w której chodzi o  wykorzystywanie promieniowania jonizującego w celu uśmiercenia komórek nowotworowych p [...]

Czytaj więcej

Prawie wszystko, co wiemy obecnie o raku, jest pomyłką

2023-04-06

Prawie wszystko, co wiemy obecnie o raku, jest pomyłką

„Odkrycie w guzach nowotworowych grzybów i bakterii zmusza nas do ponownego przemyślenia prawie wszystkiego, co wiemy o raku”. Do takiego wniosku doszła Międzynarodowa Grupa Naukowców, która opub [...]

Czytaj więcej

 Tatarak zwyczajny – właściwości dla zdrowia i urody

2023-03-27

Tatarak zwyczajny – właściwości dla zdrowia i urody

Tatarak zwyczajny to bylina, która rośnie nad brzegami wód stojących i moczarów. Jego charakterystyczny wygląd – głównie za sprawą brązowych kolb – jest dobrze wszystkim znany. Co, jeśli chodzi o [...]

Czytaj więcej

Graviola – owoc o wszechstronnych możliwościach

2023-03-23

Graviola – owoc o wszechstronnych możliwościach

Graviola (Annona muricata) to wiecznie zielone drzewo z rodziny flaszowcowatych, które do wzrostu upodobało sobie ciepły, tropikalny klimat. Naturalnie występuje tam, gdzie jest ciepło – np.: w A [...]

Czytaj więcej

Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę

2023-03-17

Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę

Osoby dotknięte cukrzycą typu 2 starają się wprowadzić rozmaite strategie ułatwiające normalizację poziomu glukozy we krwi. Niekiedy wystarczy zastosować bardzo proste rozwiązania, które zaskakuj [...]

Czytaj więcej

Trzy ekstrakty, które wyjdą Ci na zdrowie

2023-03-08

Trzy ekstrakty, które wyjdą Ci na zdrowie

Ekstrakt z zielonej naowocni orzecha włoskiego pomaga w regulacji pracy układu pokarmowego, w kurowaniu nieżytów żołądka i jelit, niestrawnościach, nadmiernej fermentacji jelitowej i przy wzdęcia [...]

Czytaj więcej

OPC – źródło silnych antyoksydantów dla twojego zdrowia

2023-03-03

OPC – źródło silnych antyoksydantów dla twojego zdrowia

OPC to skrót od słowa oligomeric proanthocyanidin complexes (oligomeryczne proantocyjanidyny) – są to bardziej złożone formy flawonoidów. Pestki winogron odmiany Vitis vinifera uważane są za najb [...]

Czytaj więcej

Aromat i moc – ekstrakt z goździków firmy Medi Flowery

2023-01-31

Aromat i moc – ekstrakt z goździków firmy Medi Flowery

Ceniony jest przede wszystkim ze względu na bogatą zawartość eugenolu, substancji o silnym działaniu antyoksydacyjnym, antyseptycznym, przeciwpasożytniczym, przeciwwirusowym oraz przec [...]

Czytaj więcej

Gorzki, ale skuteczny

2023-01-03

Gorzki, ale skuteczny

Ekstrakt z piołunu firmy Medi-Flowery wpływa korzystnie na funkcjonowanie całego organizmu. Z jego szczególnie ważnych właściwości prozdrowotnych można wymienić między innymi działanie:● bakterio [...]

Czytaj więcej

Kiedy ostatnio diagnozowałeś swoją tarczycę?

2022-12-30

Kiedy ostatnio diagnozowałeś swoją tarczycę?

Tarczyca to niewielkich rozmiarów nieparzysty gruczoł wydzielania wewnętrznego o kształcie przypominającym motyla z rozpostartymi skrzydłami. Odpowiada za produkcję bardzo ważnych hormonów regulu [...]

Czytaj więcej

Soda oczyszczona – czysta moc

2022-12-14

Soda oczyszczona – czysta moc

Soda oczyszczona (czyli wodorowęglan sodu) to substancja, która zyskała swoją sławę jako środek na zgagę. I wtedy też najczęściej po nią sięgamy. Jest to jej najbardziej znane zastosowanie, a szk [...]

Czytaj więcej

Czas na kiszonki!

2022-11-07

Czas na kiszonki!

Kiszona kapusta czy ogórki to stały punkt naszej diety – zwłaszcza w chłodnej porze roku. Domowe kiszonki zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych. Z tego też powodu chciałbym namówić Czyt [...]

Czytaj więcej

Jedzenie a emocje

2022-10-04

Jedzenie a emocje

Znane jest powiedzenie starożytnego greckiego filozofa, Sokratesa: „Jemy aby żyć, nie żyjemy aby jeść". Jakże istotną myśl przekazała w tym jednym zdaniu ta centralna postać starożytnej filozofii [...]

Czytaj więcej

EKSTRA(kt) na dobre trawienie – Medi-Flowery

2022-09-27

EKSTRA(kt) na dobre trawienie – Medi-Flowery

Ekstrakt z zielonej łupiny orzecha włoskiego firmy Medi-Flowery to bogate źródło naturalnych związków bioaktywnych niezbędnych do utrzymania organizmu w dobrej kondycji.Dzięki zawartości flawonol [...]

Czytaj więcej

Czarny czosnek – recepta na  długowieczność

2022-09-05

Czarny czosnek – recepta na długowieczność

O czosnku (Allium sativum L.) w zasadzie napisano już wszystko. To popularny specyfik stosowany od dawna w gastronomii oraz naturalnej medycynie. Dziś jednak chciałbym Państwu przybliżyć temat cz [...]

Czytaj więcej

 Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

2022-06-09

Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus), zwana też - z uwagi na wygląd - „lwią grzywą“ to jadalny grzyb o niesamowitych właściwościach leczniczych. W Polsce grzyb ten występuje bardzo rzadko i obj [...]

Czytaj więcej

Eremophila galeata, czy odkryto nowy lek na raka?

2022-03-25

Eremophila galeata, czy odkryto nowy lek na raka?

Naukowcy wciąż nie ustają w badaniach nad specyfikami mogącymi wspomóc leczenie osób z nowotworami. Od pewnego czasu w naukowej prasie pojawiają się informacje, na temat  substancji uzyskanej z r [...]

Czytaj więcej

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

2022-03-02

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

Burak zwyczajny (Beta vulgaris) jest powszechnie znanym i cenionym w Polsce warzywem znanym ze swojego charakterystycznego, ziemistego smaku oraz niepowtarzalnego, mocnego koloru. Buraki są [...]

Czytaj więcej

Uchyłki jelita grubego

2022-02-23

Uchyłki jelita grubego

Jelito grube jest organem narażonym na wiele chorób. Różnego typu zaniedbania, na które pracujemy latami, można porównać do zatkanych rur syfonu umywalki, gdzie systematycznie zbierały się odpadk [...]

Czytaj więcej

Zespół krótkiego jelita

2022-02-17

Zespół krótkiego jelita

Jelito cienkie jest najdłuższą częścią przewodu pokarmowego, jego długość osiąga nawet 6 m. Składa się z trzech części: dwunastnicy, jelita czczego i jelita krętego. Każda z tych części odgrywa i [...]

Czytaj więcej

Gry planszowe (i nie tylko) na ćwiczenie mózgu w każdym wieku

2022-02-16

Gry planszowe (i nie tylko) na ćwiczenie mózgu w każdym wieku

Gry planszowe pozwalają na przyjemne spędzenie wolnego czasu w gronie przyjaciół, rodziny i znajomych. To rozrywka dla każdego, która zapewni poprawę humoru, rywalizację i być może też zdobycie w [...]

Czytaj więcej

Migrena – bez leków

2022-02-11

Migrena – bez leków

Jedną z najbardziej uciążliwych chorób nękających ludzkość, a przy tym jedną ze starszych, ale mało poznanych w kwestii przyczyn jej powstawania jest migrena. Pomimo tego, iż nie niesie zagrożeni [...]

Czytaj więcej

Nerki – budowa i funkcje

2022-02-08

Nerki – budowa i funkcje

Wbrew powszechnej opinii nerki odpowiadają nie tylko za wydalanie moczu. Jest to narząd układu moczowo-płciowego pełniący wiele ważnych funkcji, z których najważniejsze to: funkcja wydalnicza, re [...]

Czytaj więcej

Ferrytyna – magazyn żelaza

2022-01-28

Ferrytyna – magazyn żelaza

Ilość żelaza w komórkach uzależniona jest od występowania ważnego kompleksu żelazowo-białkowego, jakim jest ferrytyna. Powszechnie panuje przekonanie, że za przyczynę anemii odpowiada niski pozio [...]

Czytaj więcej

Acerola – wiśnia Brazylii

2022-01-19

Acerola – wiśnia Brazylii

Acerola (Malpighia emarginata ) jest rośliną jadalną i leczniczą z rodziny malpigiowatych. Słynie z obfitości witaminy C – w 100 g owocu znajduje się 1500–4500 mg kwasu askorbinowego, czyli do 10 [...]

Czytaj więcej

Sekret długowieczności – czarny czosnek

2022-01-17

Sekret długowieczności – czarny czosnek

Czosnek (Allium sativum L.) jest powszechnie stosowany w gastronomii oraz w tradycyjnej i w no-woczesnej medycynie. Ma on nie tylko mocny zapach i smak, ale także różnorodne bioaktywne or [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – jak leczyć

2022-01-03

Helicobacter pylori – jak leczyć

Leczenie farmakologiczne W leczeniu H. pylori dostępne są różnorodne schematy leczenia farmakologicznego wykazujące bardzo wysoką skuteczność. Od 85–90 proc. przypadków terapia kończy się sukce [...]

Czytaj więcej

Szczodrak krokoszowaty – bylina z dalekiej Syberii i… zioło Dżyngis-chana

2021-12-29

Szczodrak krokoszowaty – bylina z dalekiej Syberii i… zioło Dżyngis-chana

Szczodrak krokoszowaty to roślina od wieków wykorzystywana w medycynie ludowej przez tubylców zamieszkujących obszary południowo-środkowej Syberii. Spożywano ją dla wzrostu sił fizycznych i psych [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

2021-12-16

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

Bakteria Helicobacter pylori ponosi winę za rozwój różnego typu zapaleń błony śluzowej żołądka i dwunastnicy (jest to jedna z przyczyn, ale nie jedyna). Szacuje się, że około 60 proc. populacji n [...]

Czytaj więcej

Tatarak

2021-11-29

Tatarak

Tatarak to roślina, którą można spotkać przy brzegach jezior, a także stawów. Od dawna była wykorzystywana w medycynie ludowej jako środek na różne dolegliwości. Stosowano ją również na poronieni [...]

Czytaj więcej

Nagietek lekarski

2021-11-19

Nagietek lekarski

Nagietek lekarski to roślina, która nie tylko jest ozdobą wielu ogrodów, ale również ceni się ją za walory lecznicze. Od dawna znajdowała zastosowanie w medycynie ludowej jako środek poprawiaj [...]

Czytaj więcej

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

2021-10-29

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

Na temat grzybów z gatunku Cordyceps pisałem w poprzednim artykule. Duże zaintere-sowanie Czytelników tym tematem skłoniło mnie do napisania artykułu poświęconego kordycepinie – aktywnej substanc [...]

Czytaj więcej

Rad

2021-10-01

Rad

Rad to pierwiastek chemiczny należący do grupy metali alkalicznych. Występuje w formie kilku radioaktywnych izotopów będących produktami rozpadu szeregów uranowych. Rad wykazuje właściwości litof [...]

Czytaj więcej

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

2021-09-08

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

Infekcje okolic intymnych przytrafiają się niemalże każdej kobiecie, szczególnie latem. Sprzyjają temu: gorąco, stres, obniżona odporność, kąpiele w akwenach wodnych, terapie antybiotykami, przyj [...]

Czytaj więcej

Platyna

2021-07-29

Platyna

Obecnie platyna jest w jubilerstwie wysoko cenionym metalem szlachetnym, droższym od złota lub porównywalnym z nim cenowo. Metal ten został odkryty stosunkowo późno, bo w 1735 roku na terenie Ame [...]

Czytaj więcej

Burak - powszechny, a niedoceniany

2021-05-12

Burak - powszechny, a niedoceniany

Burak jest bardzo popularnym warzywem często goszczącym na stołach. Należy do rodziny szarłatowatych i jest uprawiany w Europie, Afryce oraz Azji. Istnieje 12 gatunków tej rośliny.  Burak, a zwł [...]

Czytaj więcej

Acerola - "kuzynka" wiśni

2021-05-07

Acerola - "kuzynka" wiśni

Owoce aceroli wyglądem przypominają czereśnie oraz wiśnie. Roślina ta należy do rodziny malpigiowatych. Występuje w Ameryce Północnej, głównie na obszarze Teksasu i Meksyku oraz w Ameryce Południ [...]

Czytaj więcej

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

2021-03-25

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

Śródpiersie jest przestrzenią anatomiczną zlokalizowaną w klatce piersiowej pomiędzy płucami – a dokładniej pomiędzy przednią ścianą klatki piersiowej (rękojeścią i trzonem mostka) a trzonami krę [...]

Czytaj więcej

Siarka

2020-11-03

Siarka

Siarka pełni w ludzkim organizmie wiele ważnych funkcji i należy do makroskładników. To podstawowy składniki keratyny, czyli białka budującego skórę i włosy. Jest też niezbędna dla prawidłowego f [...]

Czytaj więcej

Tatarak (Acorus calamus)

2020-07-17

Tatarak (Acorus calamus)

Jako surowiec wykorzystywane są: kłącza, korzeń czy czasami liście lub kwiaty. Głównie w spożywczym i kosmetycznym przemyśle. W ajurwedzie stosowana jest do: herbat, olejków, papek czy tabletek.

Czytaj więcej

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

2020-05-07

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

Kapusta kiszona wygrałaby plebiscyt na jedno z najpopularniejszych polskich specjałów. Jest bardzo smaczna sama albo składnik innych potraw, to jeszcze ma bardzo dużo wartościowych składników.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu