

Zniżka 30%
Mąka migdałowa
Podstawą jej powstania są zmielone zblanszowane nieprażone migdały. Mąkę tę odróżnia od innych charakterystyczny zapach migdałów oraz to, że jest bardzo sycąca. Jej zalety powinni docenić wszyscy dbający o linie i przebywający na diecie bezglutenowej. A to dlatego, że mąka ta ma niski indeks glikemiczny i jest dużo mniej kaloryczna niż tradycyjna mąka pszenna.
Cena brutto Cena podstawowa 69,00 48,30 zł
Mąka migdałowa
Podstawą jej powstania są zmielone zblanszowane nieprażone migdały. Mąkę tę odróżnia od innych charakterystyczny zapach migdałów oraz to, że jest bardzo sycąca. Jej zalety powinni docenić wszyscy dbający o linie i przebywający na diecie bezglutenowej. A to dlatego, że mąka ta ma niski indeks glikemiczny i jest dużo mniej kaloryczna niż tradycyjna mąka pszenna.
Mąka migdałowa – jak stosować?
Mąka migdałowa to znakomity zagęstnik zup i sosów. Może zastępować mąkę pszenną podczas wypieku ciast oraz pieczywa. W wielu przepisach można śmiało zamienić ¼ tradycyjnej mąki na mąkę migdałową. Mąka sprawdzi się również jako składnik ciastek, omletów, tart i mokrych ciast.
Inne z tej serii
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również