Mąka dyniowa bezglutenowa 250g

Mąka dyniowa bezglutenowa 250g

Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych. Mąka dyniowa jest świetnym zamiennikiem klasycznych mąk. Zawiera dużą ilość białka oraz mniejszą niż klasyczne mąki zawartość węglowodanów.  Mąkę dyniową i wypieki z niej zaleca się osobom ze skłonnościami do stanów zapalnych skóry i błon śluzowych oraz wszystkim mającym problemy z odkładaniem się w żyłach blaszek miażdżycowych. Zalecana jest również przeciwko pasożytom przewodu pokarmowego (tasiemcom i glistom ludzkim). Można ją dodawać do ciasta chlebowego lub własnoręcznie robionych makaronów.

Skład:

100 proc. mąka z miąższu polskich dyń pochodzących wyłącznie z upraw tradycyjnego rolnictwa.

Masa netto: 0,25 kg

Cena brutto 7,50 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Mąka dyniowa bezglutenowa 250g

Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych. Mąka dyniowa jest świetnym zamiennikiem klasycznych mąk. Zawiera dużą ilość białka oraz mniejszą niż klasyczne mąki zawartość węglowodanów.  Mąkę dyniową i wypieki z niej zaleca się osobom ze skłonnościami do stanów zapalnych skóry i błon śluzowych oraz wszystkim mającym problemy z odkładaniem się w żyłach blaszek miażdżycowych. Zalecana jest również przeciwko pasożytom przewodu pokarmowego (tasiemcom i glistom ludzkim). Można ją dodawać do ciasta chlebowego lub własnoręcznie robionych makaronów.

Skład:

100 proc. mąka z miąższu polskich dyń pochodzących wyłącznie z upraw tradycyjnego rolnictwa.

Masa netto: 0,25 kg

Dowiedz się więcej...

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

2022-09-29

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)

2022-09-26

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)

Coraz więcej się mówi o tym, że dodatki do żywności mogą powodować wiele szkód w organizmie człowieka. Wpływają też negatywnie na rozwój dzieci zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym. [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

2022-07-08

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

Dodatki do żywności mogą być szkodliwe, nie tylko gdy spożywa się je w nadmiarze. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności zwrócił uwagę, że niektóre z nich są czynnikiem powodującym nowotwor [...]

Czytaj więcej

E-dodatki do żywności (cz. I)

2022-07-08

E-dodatki do żywności (cz. I)

W sprzedaży jest wiele produktów spożywczych oznaczonych literą E, co określa, że zawierają one chemiczne dodatki do żywności. Są to między innymi barwniki, konserwanty, środki spulchniające oraz [...]

Czytaj więcej

 Jaja w diecie – korzyści czy zagrożenie dla zdrowia?

2022-04-15

Jaja w diecie – korzyści czy zagrożenie dla zdrowia?

Jaja należą do jednych z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mało który produkt może równać się z nimi pod względem zawartości poszczególnych dobroczynnych związków. A mimo to, przegląda [...]

Czytaj więcej

Ciasto buraczkowo-bananowe

2022-03-03

Ciasto buraczkowo-bananowe

Przepis na 6 porcji Składniki (na 6 porcji): Burak – 400 g (4 × sztuka)Wskazówka: Buraki zawierają ogrom charakterystycznych barwników – betacyjanin. Związki te cechują się między innymi s [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu