Opakowanie 500 g
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2023-02-03
Sylimaryna, sylimarol i ostropest
Wszyscy znamy sylimarol, przede wszystkim ze względu na jego korzystny wpływ na wątrobę i drogi żółciowe. Na rynku jest sporo preparatów zawierających sylimarynę, czyli kompleks flawonoliganów wy [...]
2022-09-29
E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności
Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]
2022-09-26
E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)
Coraz więcej się mówi o tym, że dodatki do żywności mogą powodować wiele szkód w organizmie człowieka. Wpływają też negatywnie na rozwój dzieci zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym. [...]
2022-08-12
Węgiel z łupin kokosa – naturalne oczyszczanie i detoksykacja
Wiele dziś mówi się o ekologii, ochronie środowiska i szkodliwości spalania węgla. Wszystko jednak zależy od rodzaju węgla, jego postaci oraz sposobie użycia, albowiem może on również działać na [...]
2022-07-08
E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)
Dodatki do żywności mogą być szkodliwe, nie tylko gdy spożywa się je w nadmiarze. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności zwrócił uwagę, że niektóre z nich są czynnikiem powodującym nowotwor [...]
2022-07-08
E-dodatki do żywności (cz. I)
W sprzedaży jest wiele produktów spożywczych oznaczonych literą E, co określa, że zawierają one chemiczne dodatki do żywności. Są to między innymi barwniki, konserwanty, środki spulchniające oraz [...]
2022-04-15
Jaja w diecie – korzyści czy zagrożenie dla zdrowia?
Jaja należą do jednych z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mało który produkt może równać się z nimi pod względem zawartości poszczególnych dobroczynnych związków. A mimo to, przegląda [...]
2022-03-03
Ciasto buraczkowo-bananowe
Przepis na 6 porcji
Składniki (na 6 porcji):
Burak – 400 g (4 × sztuka)Wskazówka: Buraki zawierają ogrom charakterystycznych barwników – betacyjanin. Związki te cechują się między innymi s [...]
2022-01-17
Sekret długowieczności – czarny czosnek
Czosnek (Allium sativum L.) jest powszechnie stosowany w gastronomii oraz w tradycyjnej i w no-woczesnej medycynie. Ma on nie tylko mocny zapach i smak, ale także różnorodne bioaktywne or [...]
2021-10-11
Orzech kokosowy – orzech do zadań specjalnych
Kokos jest orzechem mającym wiele wartości odżywczych i poprawiających zdrowie. Można się nim posilić, a także pić wodę, która się w nim znajduje. Dodaje energii, dlatego chętnie korzystają z nie [...]
2021-09-13
Korzyści wynikające ze stosowania węgla aktywnego z łupin kokosa
Węgiel aktywowany stosowany jest na całym świecie jako bezpieczne i skuteczne remedium pomocne w wyprowadzaniu niepożądanych substancji poza obręb organizmu. Łupiny orzecha kokosowego mogą być ci [...]
2021-09-06
Domowe maseczki na poprawę urody
Od zawsze ludzkość stosuje różne metody, które mają poprawić urodę i pomóc w zachowaniu młodości. W sklepach można znaleźć wiele kosmetyków, które właśnie temu służą. Jednak wcale nie trzeba kupo [...]
2020-06-08
Młody, świeży kokos – doskonały izotonik
„Woda życia” tak się określa płyn z młodego kokosa. I nie ma w tym nic dziwnego – składem elektrolitowym przypomina on osocze ludzkiej krwi.
2020-04-29
Własny chleb na zakwasie - jakie składniki i skąd je wziąć?
Roman Bartkowiak - ekologiczny rolnik opowiada o tym jak przygotować samodzielnie chleb, który nie dość że będzie pyszny i zdrowy, to jeszcze zachowa świeżość przez dwa tygodnie.
2020-03-31
Selen
Selen zapobiega: zapaleniu stawów, chorobie wieńcowej, marskości wątroby oraz nowotworom. Zawartość tego pierwiastka w pokarmie zależy od jego zawartości w glebie.
2020-03-31
Mangan
Zapobiega osteoporozie i chroni przed zapaleniem kości oraz stawów. Jest szczególnie istotny dla prawidłowego rozwoju dziecka. Zawartość tego pierwiastka w naszej diecie zależy od zawartości w glebie.
2020-03-31
Witamina B6
Jest składnikiem wielu enzymów biorących udział w metabolizmie aminokwasów i tłuszczów. Jej niedobory prowadzą do wielu dolegliwości. Także tych, które dotyczą układu nerwowego.
2020-03-31
Cynk
Cynk jest niezbędny dla funkcjonowania około 200 enzymów – w tym enzymów biorących udział w przenoszeniu informacji genetycznej. Jego najlepszymi źródłami są owoce morza.
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
- 10.2024
Cena podstawowa
79,00 zł
Cena
35,90 zł
50 kapsułek
10 g
Fikocyjanina w tabletkach wyciąg ze spiruliny 10g
Powiązane artykuły na blogu
Inni Klienci kupowali również