Mąka kokosowa

Masa netto: 500g

Cena brutto 13,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Opakowanie 500 g

Dowiedz się więcej...

Sylimaryna, sylimarol i ostropest

2023-02-03

Sylimaryna, sylimarol i ostropest

Wszyscy znamy sylimarol, przede wszystkim ze względu na jego korzystny wpływ na wątrobę i drogi żółciowe. Na rynku jest sporo preparatów zawierających sylimarynę, czyli kompleks flawonoliganów wy [...]

Czytaj więcej

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

2022-09-29

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)

2022-09-26

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)

Coraz więcej się mówi o tym, że dodatki do żywności mogą powodować wiele szkód w organizmie człowieka. Wpływają też negatywnie na rozwój dzieci zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym. [...]

Czytaj więcej

 Węgiel z łupin kokosa – naturalne oczyszczanie i detoksykacja

2022-08-12

Węgiel z łupin kokosa – naturalne oczyszczanie i detoksykacja

Wiele dziś mówi się o ekologii, ochronie środowiska i szkodliwości spalania węgla. Wszystko jednak zależy od rodzaju węgla, jego postaci oraz sposobie użycia, albowiem może on również działać na [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

2022-07-08

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

Dodatki do żywności mogą być szkodliwe, nie tylko gdy spożywa się je w nadmiarze. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności zwrócił uwagę, że niektóre z nich są czynnikiem powodującym nowotwor [...]

Czytaj więcej

E-dodatki do żywności (cz. I)

2022-07-08

E-dodatki do żywności (cz. I)

W sprzedaży jest wiele produktów spożywczych oznaczonych literą E, co określa, że zawierają one chemiczne dodatki do żywności. Są to między innymi barwniki, konserwanty, środki spulchniające oraz [...]

Czytaj więcej

 Jaja w diecie – korzyści czy zagrożenie dla zdrowia?

2022-04-15

Jaja w diecie – korzyści czy zagrożenie dla zdrowia?

Jaja należą do jednych z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mało który produkt może równać się z nimi pod względem zawartości poszczególnych dobroczynnych związków. A mimo to, przegląda [...]

Czytaj więcej

Ciasto buraczkowo-bananowe

2022-03-03

Ciasto buraczkowo-bananowe

Przepis na 6 porcji Składniki (na 6 porcji): Burak – 400 g (4 × sztuka)Wskazówka: Buraki zawierają ogrom charakterystycznych barwników – betacyjanin. Związki te cechują się między innymi s [...]

Czytaj więcej

Sekret długowieczności – czarny czosnek

2022-01-17

Sekret długowieczności – czarny czosnek

Czosnek (Allium sativum L.) jest powszechnie stosowany w gastronomii oraz w tradycyjnej i w no-woczesnej medycynie. Ma on nie tylko mocny zapach i smak, ale także różnorodne bioaktywne or [...]

Czytaj więcej

Orzech kokosowy – orzech do zadań specjalnych

2021-10-11

Orzech kokosowy – orzech do zadań specjalnych

Kokos jest orzechem mającym wiele wartości odżywczych i poprawiających zdrowie. Można się nim posilić, a także pić wodę, która się w nim znajduje. Dodaje energii, dlatego chętnie korzystają z nie [...]

Czytaj więcej

Korzyści wynikające ze stosowania węgla aktywnego z łupin kokosa

2021-09-13

Korzyści wynikające ze stosowania węgla aktywnego z łupin kokosa

Węgiel aktywowany stosowany jest na całym świecie jako bezpieczne i skuteczne remedium pomocne w wyprowadzaniu niepożądanych substancji poza obręb organizmu. Łupiny orzecha kokosowego mogą być ci [...]

Czytaj więcej

Domowe maseczki na poprawę urody

2021-09-06

Domowe maseczki na poprawę urody

Od zawsze ludzkość stosuje różne metody, które mają poprawić urodę i pomóc w zachowaniu młodości. W sklepach można znaleźć wiele kosmetyków, które właśnie temu służą. Jednak wcale nie trzeba kupo [...]

Czytaj więcej

Młody, świeży kokos – doskonały izotonik

2020-06-08

Młody, świeży kokos – doskonały izotonik

„Woda życia” tak się określa płyn z młodego kokosa. I nie ma w tym nic dziwnego – składem elektrolitowym przypomina on osocze ludzkiej krwi.

Czytaj więcej

Własny chleb na zakwasie - jakie składniki i skąd je wziąć?

2020-04-29

Własny chleb na zakwasie - jakie składniki i skąd je wziąć?

Roman Bartkowiak - ekologiczny rolnik opowiada o tym jak przygotować samodzielnie chleb, który nie dość że będzie pyszny i zdrowy, to jeszcze zachowa świeżość przez dwa tygodnie.

Czytaj więcej

Selen

2020-03-31

Selen

Selen zapobiega: zapaleniu stawów, chorobie wieńcowej, marskości wątroby oraz nowotworom. Zawartość tego pierwiastka w pokarmie zależy od jego zawartości w glebie.

Czytaj więcej

Mangan

2020-03-31

Mangan

Zapobiega osteoporozie i chroni przed zapaleniem kości oraz stawów. Jest szczególnie istotny dla prawidłowego rozwoju dziecka. Zawartość tego pierwiastka w naszej diecie zależy od zawartości w glebie.

Czytaj więcej

Witamina B6

2020-03-31

Witamina B6

Jest składnikiem wielu enzymów biorących udział w metabolizmie aminokwasów i tłuszczów. Jej niedobory prowadzą do wielu dolegliwości. Także tych, które dotyczą układu nerwowego.

Czytaj więcej

Cynk

2020-03-31

Cynk

Cynk jest niezbędny dla funkcjonowania około 200 enzymów – w tym enzymów biorących udział w przenoszeniu informacji genetycznej. Jego najlepszymi źródłami są owoce morza.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu