Mąka żytnia typ 720 (chleb i bułka) 100% - 2x1kg

Mąka żytnia typ 720 (chleb i bułka) 100% - 2 kg Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych. Mąka żytnia typ 650 - wytworzona ze starych polskich niemodyfikowanych genetycznie odmian żyta. Idealna do chleba i bułek. Z upraw, bez użycia nawozów sztucznych, chemicznych środków ochrony roślin oraz jakichkolwiek herbicydów - włącznie z glifosatem. Produkt polskiego rolnictwa, bez GMO.

Cena brutto 19,00 zł

Wybierz wariant

14 dni
od 249 zł

Mąka żytnia typ 720 (chleb i bułka) 100%  - 2 x 1kg

Mąka żytnia typ 720 (chleb i bułka) 100% - 2 kg Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych. Mąka żytnia typ 650 - wytworzona ze starych polskich niemodyfikowanych genetycznie odmian żyta. Idealna do chleba i bułek. Z upraw, bez użycia nawozów sztucznych, chemicznych środków ochrony roślin oraz jakichkolwiek herbicydów - włącznie z glifosatem. Produkt polskiego rolnictwa, bez GMO.

Masa netto: 2 x 1kg 

Dowiedz się więcej...

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

2022-09-29

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)

2022-09-26

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)

Coraz więcej się mówi o tym, że dodatki do żywności mogą powodować wiele szkód w organizmie człowieka. Wpływają też negatywnie na rozwój dzieci zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym. [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

2022-07-08

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

Dodatki do żywności mogą być szkodliwe, nie tylko gdy spożywa się je w nadmiarze. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności zwrócił uwagę, że niektóre z nich są czynnikiem powodującym nowotwor [...]

Czytaj więcej

E-dodatki do żywności (cz. I)

2022-07-08

E-dodatki do żywności (cz. I)

W sprzedaży jest wiele produktów spożywczych oznaczonych literą E, co określa, że zawierają one chemiczne dodatki do żywności. Są to między innymi barwniki, konserwanty, środki spulchniające oraz [...]

Czytaj więcej

 Jaja w diecie – korzyści czy zagrożenie dla zdrowia?

2022-04-15

Jaja w diecie – korzyści czy zagrożenie dla zdrowia?

Jaja należą do jednych z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mało który produkt może równać się z nimi pod względem zawartości poszczególnych dobroczynnych związków. A mimo to, przegląda [...]

Czytaj więcej

Ciasto buraczkowo-bananowe

2022-03-03

Ciasto buraczkowo-bananowe

Przepis na 6 porcji Składniki (na 6 porcji): Burak – 400 g (4 × sztuka)Wskazówka: Buraki zawierają ogrom charakterystycznych barwników – betacyjanin. Związki te cechują się między innymi s [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu