Czerwona cebula z porzeczką – słodko-kwaśna konfitura

195g

Cena brutto 25,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni
Ostatnie 10 produktów w magazynie

Ręcznie przygotowana – bez dodatku sztucznych środków konserwujących – konfitura łączy w sobie prozdrowotne i smakowe walory czerwonej cebuli z zaletami czarnej porzeczki. Taka kompozycja to między innymi bogactwo witaminy C i silnych przeciwutleniaczy o właściwościach przeciwzapalnych (a więc zapobiegających chorobom serca czy rakowi). Cebula obniża również wysoki poziom cukru we krwi i przeciwdziała namnażaniu się bakterii Helicobacter pylori – przyczyniającej się do powstawania wrzodów żołądka. Wiadomo też, że pozytywnie wpływa na odporność. 

Konfitura czerwona cebula z porzeczką znakomicie nadaje się jako dodatek do serów, mięs i pasztetów. Swoim ciekawym smakiem urozmaici walory nawet najprostszych potraw, dodając im wyrazistości.

przetwór warzywny

195 g 

RawForest 

Produkt pasteryzowany, bez dodatków środków konserwujących

Składniki: cebula czerwona 92%, sok z czarnej porzeczki 5,5%, sok z cytryny, sól, przyprawy 

Wartość odżywcza w 100 g: 

wartość energetyczna  190 kJ/45 kcal

tłuszcz 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe 0,1 g

węglowodany 8,6 g w tym cukry 2,8 g

białko 1,5 g

sól 0,26%  

Najlepiej spożyć przed 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejsca

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni 

Wyprodukowano w Polsce dla MGM Biznes Sp. z o.o. ul. Wróblewskiego 19a  93-578 Łódź

Dowiedz się więcej...

Niezłe zioła, czyli pasta z chwasta

2022-04-28

Niezłe zioła, czyli pasta z chwasta

Maj to doskonały czas, by zregenerować nasze organizmy po zimie, chorobach, braku słońca. Wychodząc na zewnątrz w słoneczny dzień, możemy nie tylko zażywać słonecznych kąpieli, grzać skórę, ale t [...]

Czytaj więcej

Czerwona cebula – bogactwo kwercetyny

2022-03-08

Czerwona cebula – bogactwo kwercetyny

Cebula (Allium cepa L.) to jadalna roślina należąca do rodziny liliowatych, jedno z najważniejszych warzyw, którego nie może zabraknąć w polskich kuchniach. Jej światowa produkcja wynosi ok. 55 m [...]

Czytaj więcej

Kiwi – kapitalny owoc nie tylko zimą

2022-03-08

Kiwi – kapitalny owoc nie tylko zimą

Kiwi (aktinidia smakowita – Actinidia deliciosa) to krzew naturalnie występujący w górskich rejonach i zboczach południowo-zachodnich Chin, uprawiany także w wielu innych częściach świata, w tym [...]

Czytaj więcej

Czosnek niedźwiedzi

2022-02-02

Czosnek niedźwiedzi

Czosnek niedźwiedzi od wieków był wykorzystywany jako zioło jadalne oraz lecznicze. Swoją nazwę zawdzięcza niedźwiedziom, które podobno zjadają go zaraz po przebudzeniu ze snu zimowego. Dawniej w [...]

Czytaj więcej

Sekret długowieczności – czarny czosnek

2022-01-17

Sekret długowieczności – czarny czosnek

Czosnek (Allium sativum L.) jest powszechnie stosowany w gastronomii oraz w tradycyjnej i w no-woczesnej medycynie. Ma on nie tylko mocny zapach i smak, ale także różnorodne bioaktywne or [...]

Czytaj więcej

Biała piwonia  –  piękna uzdrowicielka

2022-01-17

Biała piwonia – piękna uzdrowicielka

Piwonia (Peonia lactiflora) jest niesamowicie piękną rośliną. Ta zakwitająca co roku długowieczna bylina dożywa niejednokrotnie 50 lat, ale może żyć dłużej niż ty – niektóre rozwijają się przez p [...]

Czytaj więcej

Ziołolecznictwo na ratunek w zakażeniach Helicobacter pylori

2022-01-12

Ziołolecznictwo na ratunek w zakażeniach Helicobacter pylori

W poprzednich artykułach omawiających zakażenie bakterią H. pylori mogliście Państwo przeczytać, jak bardzo jest to niebezpieczny patogen, który upodobał sobie środowisko śluzówki żołądka. W kwaś [...]

Czytaj więcej

Czosnek, cebula, chrzan – słowiańskie zioła zdrowia i urody

2021-12-20

Czosnek, cebula, chrzan – słowiańskie zioła zdrowia i urody

Nie tak dawno temu kanapki z masłem czy smalcem i czosnkiem były powszechnym jedzeniem szczególnie w okresie zimowym .Tak samo jak kanapka ze skwarkami grubo posypana cebulą i solą albo warstwa c [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

2021-12-16

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

Bakteria Helicobacter pylori ponosi winę za rozwój różnego typu zapaleń błony śluzowej żołądka i dwunastnicy (jest to jedna z przyczyn, ale nie jedyna). Szacuje się, że około 60 proc. populacji n [...]

Czytaj więcej

Domowe sposoby na zapalenie zatok

2021-10-29

Domowe sposoby na zapalenie zatok

Przestrzenie powietrzne, które są połączone z jamą nosową, to zatoki przynosowe. Spełniają one bardzo ważną funkcję w organizmie człowieka. Chronią mózgoczaszkę przed różnymi urazami, zapewniają [...]

Czytaj więcej

Kurzajki – naturalne metody leczenia

2021-10-12

Kurzajki – naturalne metody leczenia

Kurzajki to potoczna nazwa brodawek o żółtobrązowym zabarwieniu. Są to mięsiste zmiany na skórze pokryte łuszczącym się naskórkiem. Tak zwany korzeń brodawki jest naczyniem krwionośnym zawierając [...]

Czytaj więcej

Czarny czosnek – słodsza alternatywa

2021-09-16

Czarny czosnek – słodsza alternatywa

Czosnek czarny to nic innego jak biały czosnek, który dobrze znamy. Uzyskuje się go ze świeżego czosnku (Allium sativum L.), który poddawany był przez dłuższy czas „fermentacji” w kontrolowanej w [...]

Czytaj więcej

Naturalne rozrzedzacze krwi w cukrzycy

2021-08-31

Naturalne rozrzedzacze krwi w cukrzycy

Diabetycy dużo bardziej narażeni są na udar mózgu lub zawał serca aniżeli osoby niechorujące na tę groźną chorobę. Krew cukrzyka jest gęstsza i lepka, co powoduje, że przypływa ona wolniej, a nac [...]

Czytaj więcej

Letnie (i nie tylko) zagrożenia podczas podróży

2021-08-10

Letnie (i nie tylko) zagrożenia podczas podróży

Za nami już fale upałów, jednak nigdy nie wiadomo, czy nie powrócą – poza tym można ich doświadczyć również poza granicami naszego kraju. Wakacje, które już niestety przemijają, to okres radosny [...]

Czytaj więcej

Czarny czosnek

2021-07-28

Czarny czosnek

Coraz większą popularnością cieszy się tzw. żywność funkcjonalna oraz ta określana jako superfood. Do takich produktów zalicza się czarny czosnek, który powstaje z białego w wyniku fermentacji. W [...]

Czytaj więcej

Czosnkowy eliksir na odporność

2021-04-13

Czosnkowy eliksir na odporność

W okresie wzmożonych zachorowań, przeziębień i infekcji wirusowych wiele osób korzysta profilaktycznie ze spożywania rośliny, która określana jest mianem naturalnego antybiotyku. Jej skuteczność [...]

Czytaj więcej

Czosnek

2020-03-31

Czosnek

Trudno przecenić zalety czosnku. Jest niezastąpiony jako środek na infekcje dróg oddechowych, obniża ciśnienie, działa przeciwpasożytniczo, a jedyną jego wadą jest… zapach.

Czytaj więcej

Rośliny przeciwpasożytnicze

2020-03-30

Rośliny przeciwpasożytnicze

Specjaliści od medycyny naturalnej zalecają przeprowadzenie przynajmniej raz w roku profilaktycznej terapii przeciwpasożytniczej. Bardzo pomocne są w tym rośliny.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu