Sok 100% jabłkowo - aroniowy

Objętość netto: 850 ml

Duet dla zdrowia w postaci pysznego owocowego soku bez jakichkolwiek sztucznych konserwantów! Sok jest tłoczony na zimno, nieklarowany, jedynie pasteryzowany. Zawiera niewielki dodatek ekologicznego cukru trzcinowego. To nie tylko szereg korzyści dla naszego zdrowia, ale także dla naszego podniebienia – połączenie jabłka i aronii zaowocowało niesamowitym smakiem!

Cena brutto 24,00 zł

Wybierz wariant

14 dni
od 249 zł

Aronia to bogactwo witamin i minerałów. Zawiera: żelazo, wapń, miedź, molibden, bor, jod, mangan, a także witaminy: B2, B3, B6, B9, C, P, PP oraz E. Niezwykle cenne dla zdrowia są przeciwutleniacze, które skutecznie zwalczają wolne rodniki. Poza tym to źródło: zdrowych węglowodanów, dobrego białka, pektyn oraz jakże ważnego dla zdrowia jelit – błonnika. Dzięki zawartości tych składników owoc jest skutecznym antidotum na choroby cywilizacyjne.

Aronia – korzyści dla zdrowia:

wzmacnia odporność (duża zawartość witaminy C i miedzi);

ochrona serca i układu krwionośnego (reguluje ciśnienie krwi, zapobiega zatorom i udarom i miażdżycy); 

pozytywny wpływ na oczy (zapobiega zaćmie i degeneracji plamki żółtej);

reguluje poziom glukozy we krwi;

niweluje ryzyko wystąpienia raka;

łagodzi niekorzystne skutki chemio- i radioterapii.

Tłoczony na zimno.
Nieklarowany. Pasteryzowany. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Przed otwarciem należy mocno wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 220 kJ/51 kcal, tłuszcz < 0,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g), węglowodany 13 g, w tym cukru 3,1 g, białko 0,5 g, sól < 0,1 g.
Najlepiej spożyć przed: 05.11.2023

Dowiedz się więcej...

Rokitnik – złoto Syberii – skarb w zasięgu ręki

2023-05-09

Rokitnik – złoto Syberii – skarb w zasięgu ręki

„Pieniądze leżą na ulicy, wystarczy tylko się po nie schylić” – podobnie jest z wieloma leczniczymi roślinami. Trzeba tylko nauczyć się je rozpoznawać, a się okaże, że zdrowie „rośnie” w zasięgu [...]

Czytaj więcej

Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę

2023-03-17

Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę

Osoby dotknięte cukrzycą typu 2 starają się wprowadzić rozmaite strategie ułatwiające normalizację poziomu glukozy we krwi. Niekiedy wystarczy zastosować bardzo proste rozwiązania, które zaskakuj [...]

Czytaj więcej

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

2023-03-14

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

Cudze chwalicie, swego nie znacie. Przysłowie to niezwykle trafnie charakteryzuje poszukiwanie przez wiele osób cudownych, zamorskich preparatów na odchudzanie, regulację wypróżnień, oczysz [...]

Czytaj więcej

Ocet jabłkowy dla zdrowia i urody

2023-01-20

Ocet jabłkowy dla zdrowia i urody

Ocet jabłkowy w dzisiejszych czasach przeżywa renesans. Jest stosowany w przyrządzaniu wielu potraw i oczywiście jako produkt Natury, który może być używany przy wielu dolegliwościach. W histori [...]

Czytaj więcej

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

2023-01-04

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

Jabłka niezależnie od odmiany – a jest ich bardzo dużo – zawierają wiele składników mineralnych, witamin, a także błonnik pokarmowy oraz liczne polifenole, w tym flawonoidy, które decydują o właś [...]

Czytaj więcej

Grudniowe sałatki

2022-12-13

Grudniowe sałatki

Przed nami zimowe miesiące, a wraz z nimi wielka potrzeba dogrzania się na różne sposoby. W naszym menu będą dominowały raczej potrawy ciepłe, gotowane czy duszone, ale czasem może nas najść ocho [...]

Czytaj więcej

Jabłkowe ciekawostki

2022-10-10

Jabłkowe ciekawostki

Jabłko to bez wątpienia najpopularniejszy owoc w naszym kraju. O niesamowitych właściwościach prozdrowotnych jabłek napisano i powiedziano już niemal wszystko, ale chciałbym przypomnieć o tych cu [...]

Czytaj więcej

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

2022-09-29

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

2022-07-08

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

Dodatki do żywności mogą być szkodliwe, nie tylko gdy spożywa się je w nadmiarze. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności zwrócił uwagę, że niektóre z nich są czynnikiem powodującym nowotwor [...]

Czytaj więcej

Aronia – doskonały lek na choroby cywilizacyjne

2022-06-27

Aronia – doskonały lek na choroby cywilizacyjne

Aronia to cudowna roślina z rodziny różowatych. Występuje w kilku odmianach, z czego najbardziej popularne to: aronia czerwona (Aronia arbutifolia), czarna (Aronia melanocarpa) oraz śliwolistna ( [...]

Czytaj więcej

Tabata na spalenie tkanki tłuszczowej

2022-06-20

Tabata na spalenie tkanki tłuszczowej

Zrzucanie wagi często nastręcza wielu trudności. Oprócz odpowiednio zbilansowanej diety trzeba jeszcze dodać aktywność ruchową. Powinna być ona systematycznie uprawiana – wtedy przyniesie wymiern [...]

Czytaj więcej

Suplementuję B12, a mam poważny jej niedobór. Jak to możliwe?

2022-03-28

Suplementuję B12, a mam poważny jej niedobór. Jak to możliwe?

Witamina B12 (kobalamina) to organiczny związek chemiczny zawierający kobalt jako atom centralny. Obecny w kobalaminie kobalt w czystej postaci nie występuje w przyrodzie, natomiast B12 jest je [...]

Czytaj więcej

Jagoda kamczacka – owoc wiecznej młodości

2022-03-22

Jagoda kamczacka – owoc wiecznej młodości

Jagoda kamczacka (Lonicera caerulea L. var. kamtschatica Sevast.) to odmiana wiciokrzewu sinego należącego do rodziny przewiertniowatych. Krzew pochodzi z Azji, gdzie jego owoce od wieków st [...]

Czytaj więcej

Rokitnik pospolity – syberyjskie złoto

2022-03-01

Rokitnik pospolity – syberyjskie złoto

Rokitnik pospolity (Hippophaë rhamnoides) nie bez powodu nazywany jest „złotem Syberii“. W stanie naturalnym spotkać go można m.in. na Syberii, w regionie Kaukazu, a także w południowej i środkow [...]

Czytaj więcej

Sok z brzozy – eliksir życia

2021-11-19

Sok z brzozy – eliksir życia

Niezmiernie cieszy fakt, że masowo wzrasta świadomość ludzi dotycząca prozdrowotnego stylu życia. Jesteśmy codziennie atakowani reklamami Big Pharmy, zaleca się nam syntetyczne leki, suplementy i [...]

Czytaj więcej

Czym jest ból

2021-11-08

Czym jest ból

Nasze organizmy odbierają informacje o środowisku zewnętrznym i wewnętrznym za pośrednictwem receptorów, a najbardziej podstawowym doznaniem zmysłowym jest czucie. Receptorami bezpośrednio pobudz [...]

Czytaj więcej

Jabłka – czy wiesz o nich wszystko?

2021-10-15

Jabłka – czy wiesz o nich wszystko?

Jabłko to owoc chętnie spożywany jako przekąska, a także dodatek do wielu różnych potraw oraz ciast. Wyrabia się z niego: kompoty, soki, ocet, a także przetwory na zimę. Jest popularny nie tylko [...]

Czytaj więcej

Refluks – profilaktyka i leczenie

2021-10-13

Refluks – profilaktyka i leczenie

Refluks żołądkowo-przełykowy polega na cofaniu się zawartości żołądka do przełyku, w wyniku czego występuje tzw. zgaga. Często zresztą nazwy te są używane zamiennie, jednakże refluks to przypadło [...]

Czytaj więcej

Aronia

2021-06-10

Aronia

Często się mówi, że lekarstwo im mniej smaczne, tym zdrowsze dla naszego organizmu. Podobnie jest z owocami aronii, które mają cierpki smak, jednak są prawdziwą bombą witaminową. Roślina ta znana [...]

Czytaj więcej

Cudotwórcza moc aronii

2021-03-08

Cudotwórcza moc aronii

Aronia czarnoowocowa, bo tak brzmi jej pełna nazwa (łac. Aronia melanocarpa), należy do rodziny roślin różowatych. Istnieją też odmiany aronii czerwonej (łac. Aronia arbutifolia) oraz śliwolis [...]

Czytaj więcej

Pijmy soki, czyli sokoterapia na co dzień

2021-03-08

Pijmy soki, czyli sokoterapia na co dzień

Jak wiemy, większość chorób rozwija się przez słabą odporność (chwilową lub stałą) naszego organizmu, który nie radzi sobie z atakiem intruzów na komórki. Aby jednak układ immunologiczny mógł pok [...]

Czytaj więcej

Potas

2020-03-30

Potas

Współczesna kuchnia charakteryzuje się zawyżoną ilością sodu w potrawach. A człowiek ze względów zdrowotnych powinien dążyć do ograniczenia spożycia tego pierwiastka.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu