Aronia i borówka

Objętość netto: 200 g

To doskonała pod względem smakowym, jak i składu mineralno-witaminowego kompozycja bardzo owocowa bez sztucznych konserwantów.
Na 100 g tego produktu przypada prawie 70 g owoców. Smakowe dopełnienie – niwelujące lekko cierpki smak – stanowią: naturalny sok jabłkowy, pektyna jabłkowa oraz witamina C. Taka kompozycja to szereg korzyści dla zdrowia – w tym i dla jego podstawy, czyli naszej odporności.
Aronia z borówką w tej postaci to doskonały dodatek do deserów, naleśników i kanapek.

Cena brutto 24,00 zł

Wybierz wariant

14 dni
od 249 zł

Aronia to bogactwo witamin i minerałów.
Zawiera: żelazo, wapń, miedź, molibden, bor, jod, mangan, a także witaminy: B2, B3, B6, B9, C, P, PP oraz E. Niezwykle cenne dla zdrowia są przeciwutleniacze, które skutecznie zwalczają wolne rodniki. Poza tym to źródło: zdrowych węglowodanów, dobrego białka, pektyn oraz jakże ważnego dla zdrowia jelit – błonnika. Dzięki zawartości tych składników owoc jest skutecznym antidotum na choroby cywilizacyjne.

Aronia – korzyści dla zdrowia:

  • wzmacnia odporność (duża zawartość witaminy C i miedzi);
  • ochrona serca i układu krwionośnego (reguluje ciśnienie krwi, zapobiega zatorom i udarom i miażdżycy);
  • pozytywny wpływ na oczy (zapobiega zaćmie i degeneracji plamki żółtej);
  • reguluje poziom glukozy we krwi;
  • niweluje ryzyko wystąpienia raka;
  • łagodzi niekorzystne skutki chemio- i radioterapii.


Poza tym borówka amerykańska to owoc, którego składniki mają bardzo pozytywny wpływ na wzrok, pamięć i wątrobę. Cenne jest także to, że spożywanie borówki amerykańskiej to skuteczna i smaczna profilaktyka antynowotworowa.

Składniki: owoce aronii (34%), owoce borówki amerykańskiej (34%), sok jabłkowy (31%), pektyna jabłkowa, witamina C.

Wytworzono z 68 g owoców na 100 g gotowego wyrobu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 470 kJ/112 kcal, tłuszcz 1,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g), węglowodany 28 g (w tym cukru 14,3 g), białko 2,1 g, sól 0 g.

Najlepiej spożyć przed: 08.10.2022

Dowiedz się więcej...

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

2022-09-29

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]

Czytaj więcej

Aronia – doskonały lek na choroby cywilizacyjne

2022-06-27

Aronia – doskonały lek na choroby cywilizacyjne

Aronia to cudowna roślina z rodziny różowatych. Występuje w kilku odmianach, z czego najbardziej popularne to: aronia czerwona (Aronia arbutifolia), czarna (Aronia melanocarpa) oraz śliwolistna ( [...]

Czytaj więcej

Rokitnik pospolity – syberyjskie złoto

2022-03-01

Rokitnik pospolity – syberyjskie złoto

Rokitnik pospolity (Hippophaë rhamnoides) nie bez powodu nazywany jest „złotem Syberii“. W stanie naturalnym spotkać go można m.in. na Syberii, w regionie Kaukazu, a także w południowej i środkow [...]

Czytaj więcej

Aronia

2021-06-10

Aronia

Często się mówi, że lekarstwo im mniej smaczne, tym zdrowsze dla naszego organizmu. Podobnie jest z owocami aronii, które mają cierpki smak, jednak są prawdziwą bombą witaminową. Roślina ta znana [...]

Czytaj więcej

Cudotwórcza moc aronii

2021-03-08

Cudotwórcza moc aronii

Aronia czarnoowocowa, bo tak brzmi jej pełna nazwa (łac. Aronia melanocarpa), należy do rodziny roślin różowatych. Istnieją też odmiany aronii czerwonej (łac. Aronia arbutifolia) oraz śliwolis [...]

Czytaj więcej

Potas

2020-03-30

Potas

Współczesna kuchnia charakteryzuje się zawyżoną ilością sodu w potrawach. A człowiek ze względów zdrowotnych powinien dążyć do ograniczenia spożycia tego pierwiastka.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu