Witamina C naturalna

60 kapsułek

EKSTRAKT Z DZIKIEJ RÓŻY TO BOGATE I WYSOKO PRZYSWAJALNE ŹRÓDŁO WITAMINY C

Cena brutto 30,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Witamina C naturalna  to bogate źródło uzupełnienia diety w kompleks witaminy C standaryzowanej z ekstraktu z dzikiej róży oraz ułatwiających jej przyswajanie naturalnych bioflawonoidów.

- 715 mg ekstraktu z dzikiej róży standaryzowany na 70% witaminy C

- Z aktywnymi bioflawonoidami

- Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, nerwowego i kostno-stawowego

- Produkt wolny od sztucznych dodatków i wypełniaczy

- Szklane opakowanie


Witamina C jako naturalny antyoksydant pomaga chronić struktury komórek przed wolnymi rodnikami i stresem oksydacyjnym.

Przyczynia się do utrzymania prawidłowej funkcji układu odpornościowego w trakcie i po dużym wysiłku fizycznym, pomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia i znużenia, wspiera witalność organizmu.

Witamina C wspiera układ immunologiczny w walce z infekcjami i drobnoustrojami.

Witamina C jest jedną z najważniejszych witamin jakie dostarczamy naszemu organizmowi, choćby z powodu jej roli w procesie powstawania kolagenu – głównego składnika tkanki łącznej. Dlatego biorąc czynny udział w biosyntezie kolagenu witamina C wspomaga zdrowie kości i stawów.


Produkt szczególnie polecany jako wsparcie podczas infekcji, w stanach obniżonej odporności, zwiększonego zapotrzebowania na witaminę C (m.in. przy wzmożonej aktywności fizycznej) oraz w ramach profilaktycznego uzupełnienia codziennej diety.





SKŁAD: ekstrakt z dzikiej róży 715 mg standaryzowany na 70% witaminy C 500 mg (625% RWS*), żelatyna – otoczka kapsułki, inulina, leucyna, ekstrakt z gorzkiej pomarańczy (Citrus Aurantium L) 2,23 mg standaryzowany na 90% bioflawonoidów 2mg.



1 kapsułka dwa razy dziennie, popijając wodą.

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla dzieci. Chronić od światła.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia oraz stosować produktu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. Kobietom w okresie ciąży lub karmienia piersią zaleca się wcześniejsze skonsultowanie z lekarzem.



Produkt nie zawiera laktozy ani glutenu.





Dowiedz się więcej...

 Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

2022-06-09

Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus), zwana też - z uwagi na wygląd - „lwią grzywą“ to jadalny grzyb o niesamowitych właściwościach leczniczych. W Polsce grzyb ten występuje bardzo rzadko i obj [...]

Czytaj więcej

Najsilniejsze przeciwutleniacze – witaminy i karotenoidy

2022-05-30

Najsilniejsze przeciwutleniacze – witaminy i karotenoidy

Matka Natura oferuje nam szeroką grupę produktów, w tym: ziół, warzyw i owoców, które są doskonałymi źródłami cennych dla zdrowia witamin i składników mineralnych. Jednak wiele naturalnych produk [...]

Czytaj więcej

Dzika róża – skromna, ale silna

2022-04-13

Dzika róża – skromna, ale silna

Łacińska nazwa dzikiej róży (Rosa canina) po polsku oznacza „psią różę”, co niesłusznie sugeruje, że jest mało warta. W moim odczuciu nazwa jest całkowicie niezasłużona. Mimo iż roślina jest bard [...]

Czytaj więcej

 Dlaczego warto sięgać po cytrusy?

2022-04-08

Dlaczego warto sięgać po cytrusy?

Owoce są obecne w diecie człowieka od tysięcy lat. Z umiłowania do owoców, orzechów i nasion powstał nawet oddzielny sposób odżywiania określany mianem: frutarianizmu. Choć nie jest on zalecany z [...]

Czytaj więcej

Serdecznik pospolity – roślina o nieprzypadkowej nazwie

2022-03-22

Serdecznik pospolity – roślina o nieprzypadkowej nazwie

Serdecznik pospolity już w starożytności był wykorzystywany w celach leczniczych przez medycynę chińską. Roślina ta zawiera wiele cennych substancji, które korzystnie wpływają na serce, zapewniaj [...]

Czytaj więcej

Beta-karoten w zdrowej diecie

2022-03-18

Beta-karoten w zdrowej diecie

Beta-karoten to naturalny pigment występujący w roślinach, który nadaje im czerwony, pomarańczowy i żółty kolor. Beta-karoten jest karotenoidem prowitaminy A, co oznacza, że organizm może przeksz [...]

Czytaj więcej

Powrót do zdrowia po operacji – jak sposób odżywiania wpływa na gojenie ran?

2022-02-28

Powrót do zdrowia po operacji – jak sposób odżywiania wpływa na gojenie ran?

Rzadko kiedy pacjent otrzymuje od lekarza prowadzącego kompletny pakiet informacji, jaką dietę powinien zastosować przed i po operacji.  Owszem, najczęstszą wskazówką jest zalecenie powstrzy [...]

Czytaj więcej

ALA – kwas alfa-liponowy – czy znasz jego zalety?

2022-02-15

ALA – kwas alfa-liponowy – czy znasz jego zalety?

Kwas alfa-liponowy (ALA, kwas tiooktanowy) to ośmiowęglowy nasycony kwas tłuszczowy. Ma postać żółtego ciała stałego. Spełnia wiele ważnych funkcji w naszych organizmach i jest niezbędny do prawi [...]

Czytaj więcej

Ćwiczenia na poprawę koordynacji ruchowej

2022-02-08

Ćwiczenia na poprawę koordynacji ruchowej

Podczas poruszania się, czy wykonywania pewnych czynności potrzebujemy być sprawni i mieć ciało pod pełną kontrolą. Od tego zależy precyzyjność podjętych działań, ich skuteczność i osiągnięcie za [...]

Czytaj więcej

Nerki – budowa i funkcje

2022-02-08

Nerki – budowa i funkcje

Wbrew powszechnej opinii nerki odpowiadają nie tylko za wydalanie moczu. Jest to narząd układu moczowo-płciowego pełniący wiele ważnych funkcji, z których najważniejsze to: funkcja wydalnicza, re [...]

Czytaj więcej

Bibliografia do art. prof. P. Claytona „ZbL“ 2/2022

2022-02-03

Bibliografia do art. prof. P. Claytona „ZbL“ 2/2022

prof. P. Clayton Naturalna odporność pozwala przetrwać COVID Bibliografia: Antibiotic /Antimicrobial Resistance. 2019 AR Threats Report. ht [...]

Czytaj więcej

Acerola – wiśnia Brazylii

2022-01-19

Acerola – wiśnia Brazylii

Acerola (Malpighia emarginata ) jest rośliną jadalną i leczniczą z rodziny malpigiowatych. Słynie z obfitości witaminy C – w 100 g owocu znajduje się 1500–4500 mg kwasu askorbinowego, czyli do 10 [...]

Czytaj więcej

Sekret długowieczności – czarny czosnek

2022-01-17

Sekret długowieczności – czarny czosnek

Czosnek (Allium sativum L.) jest powszechnie stosowany w gastronomii oraz w tradycyjnej i w no-woczesnej medycynie. Ma on nie tylko mocny zapach i smak, ale także różnorodne bioaktywne or [...]

Czytaj więcej

Aktywność ruchowa na reumatyzm

2022-01-12

Aktywność ruchowa na reumatyzm

Osoby, które cierpią na choroby reumatyczne, powinny postawić na aktywność ruchową. Jej brak może nasilać dolegliwości i pogłębiać zwyrodnienia. Ruch i ćwiczenia mają na celu przede wszystkim zop [...]

Czytaj więcej

Drzewo magnolii (Huo Po)

2021-11-24

Drzewo magnolii (Huo Po)

Magnolia lekarska (Magnolia officinalis) to roślina z rodziny magnoliowatych (Magnoliaceae). W stanie naturalnym występuje rzadko, głównie w chińskich prowincjach Hubei i Syczuan – w lasach na wy [...]

Czytaj więcej

Nagietek lekarski

2021-11-19

Nagietek lekarski

Nagietek lekarski to roślina, która nie tylko jest ozdobą wielu ogrodów, ale również ceni się ją za walory lecznicze. Od dawna znajdowała zastosowanie w medycynie ludowej jako środek poprawiaj [...]

Czytaj więcej

Witamina C – nie do przecenienia

2021-10-29

Witamina C – nie do przecenienia

Witamina C to rozpuszczalny w wodzie silny przeciwutleniacz, który ma ogromny wpływ m.in na: zdrowie skóry, układ odpornościowy, układ krążenia. Przeciwutleniacze to cząsteczki, które chronią kom [...]

Czytaj więcej

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

2021-10-29

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

Na temat grzybów z gatunku Cordyceps pisałem w poprzednim artykule. Duże zaintere-sowanie Czytelników tym tematem skłoniło mnie do napisania artykułu poświęconego kordycepinie – aktywnej substanc [...]

Czytaj więcej

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

2021-09-08

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

Infekcje okolic intymnych przytrafiają się niemalże każdej kobiecie, szczególnie latem. Sprzyjają temu: gorąco, stres, obniżona odporność, kąpiele w akwenach wodnych, terapie antybiotykami, przyj [...]

Czytaj więcej

Burak

2021-05-12

Burak

Burak jest bardzo popularnym warzywem często goszczącym na stołach. Należy do rodziny szarłatowatych i jest uprawiany w Europie, Afryce oraz Azji. Istnieje 12 gatunków tej rośliny.  Burak, a zwł [...]

Czytaj więcej

Acerola

2021-05-07

Acerola

Owoce aceroli wyglądem przypominają czereśnie oraz wiśnie. Roślina ta należy do rodziny malpigiowatych. Występuje w Ameryce Północnej, głównie na obszarze Teksasu i Meksyku oraz w Ameryce Południ [...]

Czytaj więcej

Siarka

2020-11-03

Siarka

Siarka pełni w ludzkim organizmie wiele ważnych funkcji i należy do makroskładników. To podstawowy składniki keratyny, czyli białka budującego skórę i włosy. Jest też niezbędna dla prawidłowego f [...]

Czytaj więcej

Kobalt

2020-11-02

Kobalt

Wchodzi w skład wit. B12 (4%). Niestety jego nadmiar może być toksyczny, gdyż powoduje niedoczynność tarczycy i niewydolność serca. Natomiast niedomiar tego pierwiastka prowadzi do anemii złośliw [...]

Czytaj więcej

Dzika róża – właściwości i zastosowanie

2020-07-09

Dzika róża – właściwości i zastosowanie

Dzika róża (Rosa canina) znana jest ludzkości od tysięcy lat, w czasach pierwotnych jej owoce były stałym elementem pożywienia.

Czytaj więcej

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

2020-05-07

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

Kapusta kiszona wygrałaby plebiscyt na jedno z najpopularniejszych polskich specjałów. Jest bardzo smaczna sama albo składnik innych potraw, to jeszcze ma bardzo dużo wartościowych składników.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię