Kiszone warzywa mix 350 g RawForest

350g

Mieszanka kiszonych warzyw nie zawiera sztucznych konserwantów. Łączy w sobie różnorodne walory smakowe składników oraz ich działanie prozdrowotne. Kalafior, marchew, brokuł, czosnek, chrzan i koper (z dodatkiem soli kłodawskiej) dzięki procesowi kiszenia zachowały swoje wszystkie witaminy i inne substancje odżywcze. A należą do nich:

witaminy z grupy B oraz witamina A, C, K i E;

wapń, magnez, potas, fosfor, żelazo;

substancje przeciwzapalne;

karotenoidy;

przeciwutleniacze;

wysokiej jakości białko roślinne.

Cena brutto 15,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni
Ostatnie 2 produkty w magazynie

Zestaw kiszonych warzyw to zdrowa samodzielna przekąska, ale także dodatek do różnych dań – również w formie przystawki. Smaczna kiszonka to alternatywa dla tych, którzy są „warzywnymi niejadkami” i warzywa w formie surowej niekoniecznie należą do ich ulubionych pozycji w menu.

Zalety kiszonek znane są w wielu rejonach świata. Dziś moda na nie i powrót do zdrowej tradycji skutkuje kiszeniem różnych warzyw – także tych mniej tradycyjnych. Proces fermentacji sprawia, że kiszone warzywa:

działają antybakteryjnie;

działają antywirusowo;

chronią przed grzybicami,

dzięki odbudowaniu prawidłowej flory bakteryjnej jelit wzmacniają odporność;

wspomagają prawidłowe działanie przewodu pokarmowego i procesów trawiennych;

ułatwiają utrzymanie diety redukcyjnej i intensyfikują jej efekty (m.in. dzięki zawartości probiotyków);

obniżają poziom cholesterolu;

mają mało kalorii.

Promocja -20% w Zdrowie bez leków

Dowiedz się więcej...

Ziemniak – warzywo… królewskie

2022-11-16

Ziemniak – warzywo… królewskie

Król Francji Ludwik XVI codziennie jadał ziemniaki, a Maria Antonina nosiła ich kwiaty przy sukni. W Offenburgu jest pomnik Francisa Drake’a, który trzyma w ręku to warzywo. Napis na nim głosi: „ [...]

Czytaj więcej

Czas na kiszonki!

2022-11-07

Czas na kiszonki!

Kiszona kapusta czy ogórki to stały punkt naszej diety – zwłaszcza w chłodnej porze roku. Domowe kiszonki zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych. Z tego też powodu chciałbym namówić Czyt [...]

Czytaj więcej

Mieszanka warzywna – dlaczego warto spożywać suszone warzywa?

2022-05-24

Mieszanka warzywna – dlaczego warto spożywać suszone warzywa?

Warzywa najlepiej jest spożywać świeże. Przyciągają swoim aromatem oraz wyglądem, co powoduje, że chce się po nie sięgać. Posiadają wiele cennych składników odżywczych, minerałów i witamin, które [...]

Czytaj więcej

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

2022-03-02

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

Burak zwyczajny (Beta vulgaris) jest powszechnie znanym i cenionym w Polsce warzywem znanym ze swojego charakterystycznego, ziemistego smaku oraz niepowtarzalnego, mocnego koloru. Buraki są [...]

Czytaj więcej

Kalafior – przyjaciel smukłej sylwetki

2022-03-02

Kalafior – przyjaciel smukłej sylwetki

Polacy lubią jeść kalafior – jest to jedno z warzyw, które obok fasolki szparagowej i mizerii z ogórków gości na naszych talerzach w porze letniej. Choć piszę ten artykuł pod koniec zimy, chciała [...]

Czytaj więcej

Ferrytyna – magazyn żelaza

2022-01-28

Ferrytyna – magazyn żelaza

Ilość żelaza w komórkach uzależniona jest od występowania ważnego kompleksu żelazowo-białkowego, jakim jest ferrytyna. Powszechnie panuje przekonanie, że za przyczynę anemii odpowiada niski pozio [...]

Czytaj więcej

Kapusta – odżywcze i lecznicze warzywo

2021-09-29

Kapusta – odżywcze i lecznicze warzywo

Któż z nas nie jadł kapusty – nie ma zapewne takiej osoby. To przecież bardzo popularne warzywo w Polsce i na świecie. Spożywamy ją często, ale też zazwyczaj nie zdajemy sobie sprawy z tego, że o [...]

Czytaj więcej

Ziemniak – cudowna bulwa

2021-09-29

Ziemniak – cudowna bulwa

„Ziemniak”, „kartofel”, „pyra”, „bulwa”, „bulba”, „grula” – tak najczęściej (w zależności od regionu) nazywana jest w Polsce roślina, która zajmuje czwarte miejsce na świecie (po pszenicy, kukury [...]

Czytaj więcej

Jak zadbać o odporność jesienią?

2021-09-27

Jak zadbać o odporność jesienią?

Jesień to pora roku, która charakteryzuje się nie tylko zmianą barw liści porastających drzewa i krzewy. Zmienia się także pogoda. Jest coraz chłodniej, a do wyjścia z domu zniechęcają częste opa [...]

Czytaj więcej

Burak

2021-05-12

Burak

Burak jest bardzo popularnym warzywem często goszczącym na stołach. Należy do rodziny szarłatowatych i jest uprawiany w Europie, Afryce oraz Azji. Istnieje 12 gatunków tej rośliny.  Burak, a zwł [...]

Czytaj więcej

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

2021-03-17

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

Wiele źródeł podaje, że dieta DASH jest najzdrowszą dietą na świecie, a więc warto pochylić się nad jej założeniami. Czym więc jest dieta DASH i jakie jest jej znaczenie dla naszego zdrowia? Otóż [...]

Czytaj więcej

Zdrowa zupa – smaczny i pożywny posiłek

2021-03-05

Zdrowa zupa – smaczny i pożywny posiłek

Przed nami wiosna, a więc okres, w którym powinniśmy zadbać o regenerację organizmu po zimowym jego zazwyczaj zanieczyszczeniu.

Czytaj więcej

Zakwas buraczany

2020-11-23

Zakwas buraczany

Kiszenie warzyw jest jedną z najstarszych metod konserwacji żywności z wykorzystaniem fermentacji mlekowej. Kwas mlekowy (odpowiedzialny za ten proces) zabija bakterie wywołujące procesy gnilne p [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu