• Produkt na zamówienie

Insulinooporność – rewolucyjny plan leczenia D,C4

Produkt na zamówienie

Insulinooporność przyciąga coraz większą uwagę środowiska medycznego spoza kręgu lekarzy zajmujących się cukrzycą. Często stanowi podłoże takich problemów jak choroby serca, cukrzyca typu 2, miażdżyca, udar, otyłość brzuszna, zespół policystycznych jajników (PCOS), bezpłodność oraz choroba Alzheimera. Szokujące wyniki badań z 2013 roku przeprowadzonych w Brown University opisały insulinooporność jako kluczowy czynnik wywołujący Alzheimera do tego stopnia, że społeczność medyczna określa tę chorobę jako „cukrzycę mózgu”.

Cena brutto 44,40 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł
Ostatnia sztuka w magazynie

Wrażliwość na insulinę – plaga XXI wieku

Insulinooporność przyciąga coraz większą uwagę środowiska medycznego spoza kręgu lekarzy zajmujących się cukrzycą. Często stanowi podłoże takich problemów jak choroby serca, cukrzyca typu 2, miażdżyca, udar, otyłość brzuszna, zespół policystycznych jajników (PCOS), bezpłodność oraz choroba Alzheimera. Szokujące wyniki badań z 2013 roku przeprowadzonych w Brown University opisały insulinooporność jako kluczowy czynnik wywołujący Alzheimera do tego stopnia, że społeczność medyczna określa tę chorobę jako „cukrzycę mózgu”.

Objawy insulinooporności

Pierwsze objawy tej niebezpiecznej choroby często są przez nas bagatelizowane. Należą do nich m.in.:

• ciągła ochota na słodycze,

• zmęczenie lub ospałość po spożyciu obfitego posiłku,

• problemy z koncentracją,

• wzrost wagi ciała, nadwaga i skłonność do gromadzenia się tłuszczu wokół brzucha,

• podwyższone ciśnienie,

• podwyższony poziom glukozy we krwi,

• zespół policystycznych jajników (PCOS).

Przyczyny insulinooporności

Dlaczego coraz więcej osób zmaga się z wrażliwością na insulinę? Co jest powodem, że w XXI wieku liczba Amerykanów z insulinoopornością jest znacznie wyższa niż liczba osób, które się z nią nie zmagają? Odpowiedź na to pytanie poznasz dzięki tej książce, w której wybitny kardiolog oraz pionierka ruchu promującego dietę o niskiej zawartości węglowodanów, przedstawią informacje, za pomocom których nie tylko zrozumiesz chorobę, ale również ją wyleczysz!

Dowiedz się jak leczyć insulinooporność

Książka została podzielona na trzy części. Z pierwszej – teoretycznej, dowiesz się czym jest insulinooporność, poznasz jej objawy i badania jakie należy wykonać aby poprawnie ją zdiagnozować. Druga część, to wskazówki, które pomogą Ci w przywróceniu prawidłowego metabolizmu. Odkryjesz, w jaki sposób pozbyć się otyłości brzusznej, a także czym są mięśnie wolnokurczliwe i jaki jest ich związek z chudnięciem oraz zmniejszeniem poziomu glukozy i insuliny we krwi. Zrozumiesz różnicę między ładunkiem glikemicznym a indeksem glikemicznym. Poznasz zalecenia odnośnie produktów jakich należy unikać, nauczysz się czytać etykiety na opakowaniach, a także uzyskasz dostęp do niezwykle pomocnych tabel przedstawiających np. ładunki glikemiczne popularnych pokarmów czy wartości błonnika w warzywach, owocach i roślinach strączkowych. Dr Thompson przybliży Ci również leki stosowane przy wrażliwości na insulinę (np. hamujące wchłanianie węglowodanów czy pozwalające na wydalanie glukozy z organizmu).

Dieta w insulinooporności

Trzecia część książki w całości poświęcona została przepisom i planom żywieniowym, które pomogą Ci kontrolować i zmniejszyć wrażliwość na insulinę. W tym rozdziale Dana Carpender szczegółowo opisuje produkty, które powinny na stałe zagościć w Twojej kuchni. Dowiesz się m.in. czym należy zastąpić cukier, a także jakie mąki zalecane są w diecie niskoskrobiowej i niskocukrowej. Poznasz szybkie i niezwykle proste przepisy na przekąski, napoje, zupy, dania obiadowe czy desery! Odkryjesz, że ten rodzaj diety może być nie tylko zdrowy i smaczny, ale przede wszystkim, dzięki różnorodnym posiłkom zaczniesz czerpać radość z jedzenia.

Dr William Davis, autor bestsellerów New York Times’a o tej książce:

Dziś, liczba Amerykanów z insulinoopornością przebija liczbę osób, które się z nią nie zmagają – jest to rozprzestrzeniający się problem zdrowotny odpowiedzialny za tycie, cukrzycę, przedwczesne starzenie i inne powszechnie występujące dolegliwości. Dr Thompson wyjaśnia, jak doszło do pojawienia się tej cichej epidemii, a Dana Carpender w dowcipny, czarujący i sprytny sposób podaje nam przepisy niskowęglowodanowe, stanowiące praktyczne rozwiązanie w odwracaniu tych niekorzystnych stanów.

Cofnij insulinooporność!

Dowiedz się więcej...

Walory zdrowotne topinamburu

2024-06-12

Walory zdrowotne topinamburu

Jedną z mało popularnych roślin, jeśli chodzi o znajomość właściwości zdrowotnych, której warto przyjrzeć się bliżej jest topinambur, czyli inaczej słonecznik bulwiasty. Sprawdź, co kryje w sobie.

Czytaj więcej

Nadwaga i otyłość ważną przyczyną powstawania nowotworów. Jak schudnąć?

2024-02-06

Nadwaga i otyłość ważną przyczyną powstawania nowotworów. Jak schudnąć?

W jaki sposób nadmierna ilość tkanki tłuszczowej może prowadzić do rozwoju nowotworu u człowieka? Jak poradzić sobie z nadwagą oraz otyłością?

Czytaj więcej

Zamienniki złego cukru - te zalecane i te niewskazane

2023-11-24

Zamienniki złego cukru - te zalecane i te niewskazane

Poznaj zamienniki cukru, zarówno te wskazane jak i te, które są niewskazane dla naszego organizmu.

Czytaj więcej

Stopa cukrzycowa

2023-05-11

Stopa cukrzycowa

Cukrzyca to bardzo podstępna choroba dotykająca milionów ludzi na całym świecie. Jednym z częstych powikłań cukrzycy mogących prowadzić do amputacji jest stopa cukrzycowa. Dla chorych na cukrzycę [...]

Czytaj więcej

Kwas alfa-liponowy

2023-04-28

Kwas alfa-liponowy

Jeśli szukamy sposobów na poprawę stanu skóry, zmniejszenie stanu zapalnego w innych tkankach i pomocy w uszkodzeniu nerwów, to kwas alfa-liponowy (ALA) będzie doskonałym wyborem na te dolegl [...]

Czytaj więcej

Post przerywany – wiadomo, kiedy będzie działał najskuteczniej

2023-04-04

Post przerywany – wiadomo, kiedy będzie działał najskuteczniej

Jednym z najczęściej powtarzanych zaleceń dietetycznych jest to dotyczące częstego spożywania posiłków – najlepiej co 3–4 godziny. Taki sposób żywienia postrzegany jest jako skuteczna profilaktyk [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu