Ocet winny jabłkowy

Ocet winny jabłkowy to produkt naturalnej fermentacji octowej przygotowany tradycyjnymi metodami. Bez octu spirytusowego, konserwantów  i wzmacniaczy smaku. Skład: sok i mus jabłkowy, sok z cytryn. W zależności od potrzeb należy stosować do 3 łyżek dziennie octu rozcieńczonego w szklance letniej wody. 

Cena brutto 39,00 zł

Wybierz wariant

14 dni
od 249 zł

Ocet winny jabłkowy

Dobry, polecany ocet winny jabłkowy to produkt naturalnej fermentacji octowej przygotowany tradycyjnymi metodami. Bez octu spirytusowego, konserwantów  i wzmacniaczy smaku.

Skład:

Sok i mus jabłkowy, sok z cytryn.

Stosowanie:

W zależności od potrzeb do 3 łyżek dziennie octu rozcieńczonego w szklance letniej wody. Nie przekraczać zalecanej dawki dziennej. Zaleca się ostrożność u osób z chorą śluzówką żołądka oraz stanami zapalnymi górnego przewodu pokarmowego.

Przechowywanie:

Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Wyprodukowano w Polsce przez:

Gospodarstwo Rolne Grzegorz Śleziak ul. Kolonia Prusów 118 34-360 Milówka. 

Dowiedz się więcej...

Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę

2023-03-17

Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę

Osoby dotknięte cukrzycą typu 2 starają się wprowadzić rozmaite strategie ułatwiające normalizację poziomu glukozy we krwi. Niekiedy wystarczy zastosować bardzo proste rozwiązania, które zaskakuj [...]

Czytaj więcej

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

2023-03-14

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

Cudze chwalicie, swego nie znacie. Przysłowie to niezwykle trafnie charakteryzuje poszukiwanie przez wiele osób cudownych, zamorskich preparatów na odchudzanie, regulację wypróżnień, oczysz [...]

Czytaj więcej

OPC – źródło silnych antyoksydantów dla twojego zdrowia

2023-03-03

OPC – źródło silnych antyoksydantów dla twojego zdrowia

OPC to skrót od słowa oligomeric proanthocyanidin complexes (oligomeryczne proantocyjanidyny) – są to bardziej złożone formy flawonoidów. Pestki winogron odmiany Vitis vinifera uważane są za najb [...]

Czytaj więcej

Ocet jabłkowy dla zdrowia i urody

2023-01-20

Ocet jabłkowy dla zdrowia i urody

Ocet jabłkowy w dzisiejszych czasach przeżywa renesans. Jest stosowany w przyrządzaniu wielu potraw i oczywiście jako produkt Natury, który może być używany przy wielu dolegliwościach. W histori [...]

Czytaj więcej

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

2023-01-04

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

Jabłka niezależnie od odmiany – a jest ich bardzo dużo – zawierają wiele składników mineralnych, witamin, a także błonnik pokarmowy oraz liczne polifenole, w tym flawonoidy, które decydują o właś [...]

Czytaj więcej

Grudniowe sałatki

2022-12-13

Grudniowe sałatki

Przed nami zimowe miesiące, a wraz z nimi wielka potrzeba dogrzania się na różne sposoby. W naszym menu będą dominowały raczej potrawy ciepłe, gotowane czy duszone, ale czasem może nas najść ocho [...]

Czytaj więcej

Jabłkowe ciekawostki

2022-10-10

Jabłkowe ciekawostki

Jabłko to bez wątpienia najpopularniejszy owoc w naszym kraju. O niesamowitych właściwościach prozdrowotnych jabłek napisano i powiedziano już niemal wszystko, ale chciałbym przypomnieć o tych cu [...]

Czytaj więcej

Tabata na spalenie tkanki tłuszczowej

2022-06-20

Tabata na spalenie tkanki tłuszczowej

Zrzucanie wagi często nastręcza wielu trudności. Oprócz odpowiednio zbilansowanej diety trzeba jeszcze dodać aktywność ruchową. Powinna być ona systematycznie uprawiana – wtedy przyniesie wymiern [...]

Czytaj więcej

Oxymel – pogromca przeziębienia

2021-11-15

Oxymel – pogromca przeziębienia

Oxymel to nic innego jak mieszanka octu z miodem (z łaciny „kwas i miód“ i ze starożytnej greki – również) stosowana jako lek. Obecnie oxymel wytwarzany jest również z dodatkiem soków owocowych o [...]

Czytaj więcej

Czym jest ból

2021-11-08

Czym jest ból

Nasze organizmy odbierają informacje o środowisku zewnętrznym i wewnętrznym za pośrednictwem receptorów, a najbardziej podstawowym doznaniem zmysłowym jest czucie. Receptorami bezpośrednio pobudz [...]

Czytaj więcej

Jabłka – czy wiesz o nich wszystko?

2021-10-15

Jabłka – czy wiesz o nich wszystko?

Jabłko to owoc chętnie spożywany jako przekąska, a także dodatek do wielu różnych potraw oraz ciast. Wyrabia się z niego: kompoty, soki, ocet, a także przetwory na zimę. Jest popularny nie tylko [...]

Czytaj więcej

Refluks – profilaktyka i leczenie

2021-10-13

Refluks – profilaktyka i leczenie

Refluks żołądkowo-przełykowy polega na cofaniu się zawartości żołądka do przełyku, w wyniku czego występuje tzw. zgaga. Często zresztą nazwy te są używane zamiennie, jednakże refluks to przypadło [...]

Czytaj więcej

Odkryj rodzimy ocet balsamiczny z polskich jabłek

2021-09-13

Odkryj rodzimy ocet balsamiczny z polskich jabłek

Z dużym prawdopodobieństwem można założyć, że każdy wielbiciel dobrej kuchni zetknął się z octem balsamicznym – prawdziwym rarytasem włoskiego pochodzenia. Tradycyjna i oryginalna receptura takie [...]

Czytaj więcej

Ocet jabłkowy i propolis– na zgagę, refluks i trawienie!

2021-02-25

Ocet jabłkowy i propolis– na zgagę, refluks i trawienie!

Nasze zdrowie w naszych rękach – sami możemy wiele zrobić, a więc zatem skoro mamy czas na codzienną obowiązkową kawę, to mamy także czas na pozytywne dobre praktyki dla naszego dobra, zdrowia

Czytaj więcej

Niezwykła biografia Grzegorza Śleziaka - Białego Sai Baby

2020-09-16

Niezwykła biografia Grzegorza Śleziaka - Białego Sai Baby

FILM Poznajcie historię życia Grzegorza Śleziaka, który swoim życiorysem mógłby obdzielić kilka osób. Duże pieniądze, namiętność, bankructwo, podróże na krańce świata, spotkanie z Dalajlamą, ś [...]

Czytaj więcej

Recenzja książki Grzegorza Śleziaka - Jak pokonałem raka i boreliozę

2020-09-15

Recenzja książki Grzegorza Śleziaka - Jak pokonałem raka i boreliozę

Recenzja książki Grzegorza Śleziaka Jak pokonałem raka i boreliozę Oto recenzja autobiografii Grzegorza Śleziaka Białego Sai Baby. Autor w książce pt. Jak pokonałem raka i boreliozę zabiera na [...]

Czytaj więcej

Tajniki dobrego octu – rozmowa z Grzegorzem Śleziakiem

2020-06-04

Tajniki dobrego octu – rozmowa z Grzegorzem Śleziakiem

Co to znaczy „dobry ocet”? Jak można sobie nim pomóc w kłopotach zdrowotnych? Co dają dębowe beczki? O tym i o innych kwestiach opowie Grzegorz Śleziak, którego octy nie mają sobie równych.

Czytaj więcej

Ocet jabłkowy – skuteczny środek na chore zatoki

2020-03-31

Ocet jabłkowy – skuteczny środek na chore zatoki

Ocet jabłkowy z powodzeniem stosowany jest w leczeniu dolegliwości związanych z zatokami. Przedstawiamy kilka metod z jego zastosowaniem, dzięki którym poczujemy ulgę w przypadku zapalenia zatok.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu