Pieprz zielony ziarno 30g OF

Masa netto: 30g

Pieprz zielony wytwarzany jest z niedojrzałych ziaren pieprzu czarnego. Pieprz zielony jest mniej pikantny i posiada lekko pieprzowy - sosnowy aromat. Dodany do potraw nadaje jej właściwości rozgrzewające.

Cena brutto 12,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Pieprz zielony wytwarzany jest z niedojrzałych ziaren pieprzu czarnego. Pieprz zielony jest mniej pikantny i posiada lekko pieprzowy - sosnowy aromat. Dodany do potraw nadaje jej właściwości rozgrzewające.

Składniki:

100% pieprz zielony ziarnisty

Sposób użycia:

Pieprz zielony doskonale komponuje się z gulaszami, dziczyzną oraz marynatami.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacje o alergenach:

Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu.

Najlepiej spożyć przed:

Data minimalnej trwałości do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.

Dowiedz się więcej...

Dania i przyprawy, które pomogą ci się rozgrzać zimą

2024-01-02

Dania i przyprawy, które pomogą ci się rozgrzać zimą

Zimą warto zadbać o rozgrzanie ciała od środka. Dzięki temu będziemy mieli więcej energii do działania i starczy nam sił do sprostania różnym codziennym obowiązkom.

Czytaj więcej

Jesienno-zimowe superfoods – odżywcze składniki, które wzmocnią twój organizm

2023-11-23

Jesienno-zimowe superfoods – odżywcze składniki, które wzmocnią twój organizm

W tym artykule skupimy się na prostych strategiach, jak za pomocą zdrowego pokarmu będziemy mogli nabrać energii i witalności, poprawiając samopoczucie, wzmacniając odporność i wspierając nasze ciało.

Czytaj więcej

Antybiotyczna żywność

2023-06-06

Antybiotyczna żywność

Natura od zarania dziejów pozwala nam czerpać garściami z jej bogatego menu, a człowiek – obserwując świat wokół niego – dostrzegł, co pomaga, a co szkodzi. Czy wiecie że… Już 7–9 tys. lat temu [...]

Czytaj więcej

Prozdrowotna kuchnia azjatycka

2023-05-31

Prozdrowotna kuchnia azjatycka

Kuchnia azjatycka uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie. Wiele regionów Azji szczyci się z długo żyjących mieszkańców, a sposób odżywiania się jest jednym z głównych czynników przyczyn [...]

Czytaj więcej

Babka jajowata i babka płesznik

2023-03-06

Babka jajowata i babka płesznik

W sprzedaży możemy spotkać wiele różnych preparatów, których przeznaczeniem jest wspomożenie naszego zdrowia. Są to zarówno produkty sztuczne, jak i naturalnego pochodzenia. Niestety w przypadku [...]

Czytaj więcej

Pieprz syczuański – skarbnica smaku i aromatu

2023-02-27

Pieprz syczuański – skarbnica smaku i aromatu

Syczuan to malownicza prowincja leżąca w południowo-zachodniej części Chin wyróżniająca się zróżnicowanym krajobrazem i klimatem sprzyjającym obfitej wegetacji roślin. Jest to jedna z najbardziej [...]

Czytaj więcej

Grudniowe sałatki

2022-12-13

Grudniowe sałatki

Przed nami zimowe miesiące, a wraz z nimi wielka potrzeba dogrzania się na różne sposoby. W naszym menu będą dominowały raczej potrawy ciepłe, gotowane czy duszone, ale czasem może nas najść ocho [...]

Czytaj więcej

Ziemniak – warzywo… królewskie

2022-11-16

Ziemniak – warzywo… królewskie

Król Francji Ludwik XVI codziennie jadał ziemniaki, a Maria Antonina nosiła ich kwiaty przy sukni. W Offenburgu jest pomnik Francisa Drake’a, który trzyma w ręku to warzywo. Napis na nim głosi: „ [...]

Czytaj więcej

Pomysły na zdrowe przekąski

2022-10-19

Pomysły na zdrowe przekąski

Po przekąski sięgamy, gdy głód daje o sobie znać, a do kolejnego posiłku jest jeszcze sporo czasu. Warto jednak uważać, co spożywamy, zwłaszcza jeśli zrzucamy wagę i zależy nam na redukcji masy c [...]

Czytaj więcej

Pieprz cayenne

2022-06-13

Pieprz cayenne

Pieprz cayenne znajduje uznanie w wielu kuchniach świata ze względu na swój charakterystyczny, ostry smak i intensywny aromat. Przyprawa ta dodawana jest do wielu potraw, pasztetów, a nawet sok [...]

Czytaj więcej

Pieprz ziołowy

2022-05-09

Pieprz ziołowy

Podczas przyrządzania potraw często korzysta się z konkretnych ziół ze względu na ich specyfikę. Dodają aromatu, wpływają na smak dania, a także korzystnie działają na organizm. Często też używa [...]

Czytaj więcej

Pieprz czerwony

2022-04-06

Pieprz czerwony

Pieprz czerwony w Polsce nie jest tak popularny jak czarny. Ma charakterystyczny i bardziej delikatny smak niż ten o ciemnym zabarwieniu. Warto po niego sięgać ze względu na bogactwo składników o [...]

Czytaj więcej

Jak przyspieszyć metabolizm?

2022-02-14

Jak przyspieszyć metabolizm?

Niektóre osoby mimo wielu starań mają dużą trudność ze zrzuceniem zbędnych kilogramów. Narzekają też na ,,oponkę" wokół brzucha, ,,boczki" i niesportową figurę. Wydaje im się, że ograniczają spoż [...]

Czytaj więcej

Rośliny przeciwpasożytnicze

2020-03-30

Rośliny przeciwpasożytnicze

Specjaliści od medycyny naturalnej zalecają przeprowadzenie przynajmniej raz w roku profilaktycznej terapii przeciwpasożytniczej. Bardzo pomocne są w tym rośliny.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu