Opakowanie 400 g
Inne z tej serii
- Data ważności: 04.2024
Cena podstawowa
14,50 zł
Cena
5,80 zł
500g
Ryż brązowy długi – 500 g - Sekrety Zdrowia
- Data ważności: 04.2024
Cena podstawowa
18,50 zł
Cena
7,40 zł
400g
Kasza gryczana biała – 400 g - Sekrety Zdrowia
- Data ważności: 04.2024
Cena podstawowa
30,00 zł
Cena
12,00 zł
500g
Ryż brązowy Basmati 500g - Sekrety Zdrowia
Dowiedz się więcej...
2024-04-02
Te nawyki zwiększają ryzyko nowotworów. Unikaj ich!
Wielu przypadkom nowotworów można zapobiec, gdyby tylko w odpowiednim momencie życia chorzy wdrożyli odpowiednie, prozdrowotne nawyki do swojego codziennego funkcjonowania. Dowiedz się więcej.
2023-02-03
Sylimaryna, sylimarol i ostropest
Wszyscy znamy sylimarol, przede wszystkim ze względu na jego korzystny wpływ na wątrobę i drogi żółciowe. Na rynku jest sporo preparatów zawierających sylimarynę, czyli kompleks flawonoliganów wy [...]
2022-09-26
E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)
Coraz więcej się mówi o tym, że dodatki do żywności mogą powodować wiele szkód w organizmie człowieka. Wpływają też negatywnie na rozwój dzieci zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym. [...]
2022-07-08
E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)
Dodatki do żywności mogą być szkodliwe, nie tylko gdy spożywa się je w nadmiarze. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności zwrócił uwagę, że niektóre z nich są czynnikiem powodującym nowotwor [...]
2022-07-08
E-dodatki do żywności (cz. I)
W sprzedaży jest wiele produktów spożywczych oznaczonych literą E, co określa, że zawierają one chemiczne dodatki do żywności. Są to między innymi barwniki, konserwanty, środki spulchniające oraz [...]
2022-05-19
Zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego (SIBO)
Przerost flory bakteryjnej jelita cienkiego (small intestinal bacterial overgrowth syndrom – SIBO) to stan, w którym w jelicie cienkim występuje zbyt duża liczba bakterii bądź jelito cienkie zasi [...]
2021-12-21
Celiakia – choroba z zaburzeń trawienia i wchłaniania. Zalecenia dietetyczne
Celiakia – (inne nazwy to: glutenozależna choroba trzewna, enteropatia glutenowrażliwa lub sprue nietropikalna) – to przewlekła, wielonarządowa choroba o podłożu autoimmunologicznym i genetyczn [...]
2021-10-13
Częstoskurcz – przyczyny i leczenie
Częstoskurcz (zwany też tachykardią) to zaburzenie rytmu pracy serca. Ta choroba kardiologiczna charakteryzuje się przyspieszonym biciem serca, co może być niebezpieczne dla życia, albowiem częst [...]
2021-10-11
Dieta bezglutenowa
Gluten to białko pochodzenia roślinnego występujące w zbożach, takich jak: pszenica, żyto, jęczmień i owies (choć jest też bezglutenowa odmiana owsa). Nadaje ciastu ciągliwą i elastyczną konsyste [...]
2021-09-08
Recepta na długie i szczęśliwe życie
Łatwo powiedzieć: „recepta na długie i szczęśliwe życie”, trudniej ją znaleźć. Jedni twierdzą, że wszystko mamy zapisane w genach, inni powiadają, że każdy człowiek ma swoje przeznaczenie ściśle [...]
2021-08-09
Groźne dla zdrowia plastikowe opakowania do żywności
W zasadzie oprócz warzyw i owoców sprzedawanych luzem każdy produkt spożywczy na rynku ma opakowanie. Pół biedy, jeśli jest to szkło, ale ze względów ekonomicznych (i nie tylko) producenci masowo [...]
2021-02-02
Zbilansowana dieta – o co w tym chodzi?
Do prawidłowego funkcjonowania organizm ludzki potrzebuje odpowiednich składników odżywczych. Liczy się ich ilość, jakość, skład oraz dobór menu do poziomu aktywności fizycznej prowadzonej przez [...]
2020-03-31
Selen
Selen zapobiega: zapaleniu stawów, chorobie wieńcowej, marskości wątroby oraz nowotworom. Zawartość tego pierwiastka w pokarmie zależy od jego zawartości w glebie.
2020-03-31
Mangan
Zapobiega osteoporozie i chroni przed zapaleniem kości oraz stawów. Jest szczególnie istotny dla prawidłowego rozwoju dziecka. Zawartość tego pierwiastka w naszej diecie zależy od zawartości w glebie.
2020-03-31
Witamina B6
Jest składnikiem wielu enzymów biorących udział w metabolizmie aminokwasów i tłuszczów. Jej niedobory prowadzą do wielu dolegliwości. Także tych, które dotyczą układu nerwowego.
2020-03-31
Cynk
Cynk jest niezbędny dla funkcjonowania około 200 enzymów – w tym enzymów biorących udział w przenoszeniu informacji genetycznej. Jego najlepszymi źródłami są owoce morza.
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Powiązane artykuły na blogu
Inni Klienci kupowali również