

Imbir (Zingiber officinale) nie występuje w stanie naturalnym. Jest uprawiany i rozmnażany poprzez podział kłączy w regionach o klimacie tropikalnym. Choć odkryto około 1400 gatunków imbirowatych, kulinarnie i leczniczo w Polsce wykorzystuje się kłącze powszechnie dostępne w sklepach, zarówno w formie świeżej, jak i suszonej.
Cena brutto 7,85 zł
Imbir (Zingiber officinale) nie występuje w stanie naturalnym. Jest uprawiany i rozmnażany poprzez podział kłączy w regionach o klimacie tropikalnym. Choć odkryto około 1400 gatunków imbirowatych, kulinarnie i leczniczo w Polsce wykorzystuje się kłącze powszechnie dostępne w sklepach, zarówno w formie świeżej, jak i suszonej.
Imbir stosuje się jako przyprawę wspomagającą trawienie. Olejki zawarte w kłączu pobudzają wydzielanie śliny i soków żołądkowych, działają żółciopędnie i rozkurczowo, a także łagodzą wzdęcia. Korzeń imbiru ma też ochronny wpływ na żołądek, zapobiegając powstawaniu wrzodów. Imbir skutecznie łagodzi nudności pooperacyjne, poranne mdłości u kobiet ciężarnych, jest także niezawodnym wsparciem w chorobie lokomocyjnej. Sprawdza się również w bólach migrenowych. To także świetny środek o działaniu przeciwzapalnym, przeciwbólowym, przeciwwirusowym, przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybiczym. Działa napotnie i wykrztuśnie. Warto po niego sięgać przy przeziębieniu, grypie, ospie, odrze lub przy opryszczce.
Rozgrzewający charakter imbiru wpływa na przyspieszenie metabolizmu, powinny się nim zainteresować osoby przebywające na dietach odchudzających.
Imbir Mielony 70 g
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2022-12-21
2022-12-15
2022-12-08
2022-11-08
2022-10-31
2022-08-19
2022-07-26
2022-02-01
2022-01-26
2021-11-09
2021-08-31
2021-08-10
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również