Papryka ostra 100g SR C1

Papryka ostra

Mielona papryka ostra czerwona słynie głównie z jej zastosowania w różnych kuchniach świata – a szczególnie w kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej oraz orientalnej. Nadaje ona potrawom ostrości oraz wydobywa z nich niezwykły aromat. To, że przyprawa ta jest pikantna, zawdzięcza substancji o nazwie kapsaicyna. Papryka zawiera w sobie także bardzo dużo witamin: C, B, A i E oraz potas, wapń, fosfor i żelazo. Na tę przyprawę powinny uważać osoby cierpiące na przykład na wrzody żołądka lub astmę. Papryka ostra ma wiele odmian.

Cena brutto 5,90 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Papryka ostra

Mielona papryka ostra czerwona słynie głównie z jej zastosowania w różnych kuchniach świata – a szczególnie w kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej oraz orientalnej. Nadaje ona potrawom ostrości oraz wydobywa z nich niezwykły aromat. To, że przyprawa ta jest pikantna, zawdzięcza substancji o nazwie kapsaicyna. Papryka zawiera w sobie także bardzo dużo witamin: C, B, A i E oraz potas, wapń, fosfor i żelazo. Na tę przyprawę powinny uważać osoby cierpiące na przykład na wrzody żołądka lub astmę. Papryka ostra ma wiele odmian.

Papryka ostra mielona – jak stosować?

Papryka mielona ostra to znakomita przyprawa do dań kuchni meksykańskiej, węgierskiej, hiszpańskiej czy indyjskiej. To także niezastąpiony składnik leczo czy różnego rodzaju gulaszy. 

Nadchodzące wydarzenia

Seminarium profesora Krupki
Destylacja olejków eterycznych i hydrolatów
Seminarium profesora KrupkiDestylacja olejków eterycznych i hydrolatów - seminarium

Dowiedz się więcej...

Kapsaicyna, czyli niezwykle zdrowa pikanteria

2021-12-01

Kapsaicyna, czyli niezwykle zdrowa pikanteria

Nie wszyscy wiedzą o tym, że onegdaj znaną nam wszystkim papryczkę chili wykorzystywano do celów... militarnych, co ma też miejsce i dziś. Otóż przed wiekami rdzenni mieszkańcy Ameryki suszyli i [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu