

Papryka ostra
Mielona papryka ostra czerwona słynie głównie z jej zastosowania w różnych kuchniach świata – a szczególnie w kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej oraz orientalnej. Nadaje ona potrawom ostrości oraz wydobywa z nich niezwykły aromat. To, że przyprawa ta jest pikantna, zawdzięcza substancji o nazwie kapsaicyna. Papryka zawiera w sobie także bardzo dużo witamin: C, B, A i E oraz potas, wapń, fosfor i żelazo. Na tę przyprawę powinny uważać osoby cierpiące na przykład na wrzody żołądka lub astmę. Papryka ostra ma wiele odmian.
Cena brutto 5,90 zł
Papryka ostra
Mielona papryka ostra czerwona słynie głównie z jej zastosowania w różnych kuchniach świata – a szczególnie w kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej oraz orientalnej. Nadaje ona potrawom ostrości oraz wydobywa z nich niezwykły aromat. To, że przyprawa ta jest pikantna, zawdzięcza substancji o nazwie kapsaicyna. Papryka zawiera w sobie także bardzo dużo witamin: C, B, A i E oraz potas, wapń, fosfor i żelazo. Na tę przyprawę powinny uważać osoby cierpiące na przykład na wrzody żołądka lub astmę. Papryka ostra ma wiele odmian.
Papryka ostra mielona – jak stosować?
Papryka mielona ostra to znakomita przyprawa do dań kuchni meksykańskiej, węgierskiej, hiszpańskiej czy indyjskiej. To także niezastąpiony składnik leczo czy różnego rodzaju gulaszy.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2022-08-05
2021-12-01
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również