

Przedstawiamy Państwu świetne, wysokotłuszczowe (54 g) kakao o wyjątkowej kompozycji stanowiącej 75% odmiany Criollo i 25% Trinitario. Kakao zostało wyprodukowane w rodzinnym gospodarstwie rolnym na Sri Lance. Jest to produkt najwyższej jakości. Kakao ma głęboki i bogaty smak, idealnie nadaje się do przygotowywania zarówno gorących, jak i zimnych napojów, deserów, ciast, wypieków. Jest to produkt dla najbardziej wymagających koneserów i łowców dobrych smaków.
Odmiana Criollo jest najbardziej ekskluzywną i najszlachetniejszą odmianą kakaowca na całym świecie, ziarna poddane fermentacji i suszeniu są wyjątkowo aromatyczne i pozbawione goryczy, z wyczuwalną nutą wanilii, orzechów i karmelu. Kakao Criollo jest składnikiem luksusowych czekolad.
Odmiana Trinitario to hybryda odmian Criollo i Forastero. Jest to połączenie delikatności i mocy, z nutą lekko pikantną, ziemistą i owocową.
Przepis na czekoladowe smoothie
Składniki:
Wszystkie składniki zblendować, przelać do szklanek.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2022-05-13
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również