Papryka ostra 50g SR C1

Papryka ostra

Mielona papryka ostra czerwona słynie głównie z jej zastosowania w różnych kuchniach świata – a szczególnie w kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej oraz orientalnej. Nadaje ona potrawom ostrości oraz wydobywa z nich niezwykły aromat. To, że przyprawa ta jest pikantna, zawdzięcza substancji o nazwie kapsaicyna. Papryka zawiera w sobie także bardzo dużo witamin: C, B, A i E oraz potas, wapń, fosfor i żelazo. Na tę przyprawę powinny uważać osoby cierpiące na przykład na wrzody żołądka lub astmę. Papryka ostra ma wiele odmian.

Cena brutto 2,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Papryka ostra

Mielona papryka ostra czerwona słynie głównie z jej zastosowania w różnych kuchniach świata – a szczególnie w kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej oraz orientalnej. Nadaje ona potrawom ostrości oraz wydobywa z nich niezwykły aromat. To, że przyprawa ta jest pikantna, zawdzięcza substancji o nazwie kapsaicyna. Papryka zawiera w sobie także bardzo dużo witamin: C, B, A i E oraz potas, wapń, fosfor i żelazo. Na tę przyprawę powinny uważać osoby cierpiące na przykład na wrzody żołądka lub astmę. Papryka ostra ma wiele odmian.

Papryka ostra mielona – jak stosować?

Papryka mielona ostra to znakomita przyprawa do dań kuchni meksykańskiej, węgierskiej, hiszpańskiej czy indyjskiej. To także niezastąpiony składnik leczo czy różnego rodzaju gulaszy. 

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu