Ocet winny jabłko, pokrzywa

Ocet winny jabłko, pokrzywa to produkt naturalnej fermentacji octowej przygotowany tradycyjnymi metodami. Bez octu spirytusowego, konserwantów i wzmacniaczy smaku. Skład: Sok z jabłek 50%, pokrzywa 50%. W zależności od potrzeb stosujemy do 3 łyżek dziennie octu rozcieńczonego w szklance letniej wody. Nie przekraczać zalecanej dawki dziennej. Wyprodukowano w Polsce.

Cena brutto 35,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Ocet winny jabłko, pokrzywa

Jak wszystkie nasze octy, również i on dojrzewał w dębowych beczkach. Wytworzony zostały starą metodą orleańską bez dodatku wody, z czystych soków: czereśniowego, brzoskwiniowego, winogronowego, morelowego. Naszych octów nie udało się dotąd skopiować żadnej komercyjnej firmie. Proces ich tworzenia to nasz sekret gwarantujący niespotykane u innych octów winnych działanie prozdrowotne.

Octy Białego Saibaby to produkt naturalnej fermentacji octowej przygotowany tradycyjnymi metodami. Bez octu spirytusowego, konserwantów i wzmacniaczy smaku.

Dzięki świeżym, własnoręcznie wyciskanym sokom ocet, oprócz typowego działania prozdrowotnego charakterystycznego dla najwyższej jakości octów winnych, wykazuje również silne działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Pomaga usuwać z organizmu wolne rodniki, przez co łagodzi stany zapalne niszczące nasz organizm. Dodatkowo wzmacnia procesy trawienne oraz dostarcza naturalnych mikro- i makroelementów w najczystszej i najbardziej przyswajalnej postaci dzięki temu, że w occie zawarte są również polifenole i żywe enzymy, które w synergii z mikro- i makroelementami ułatwiają ich przyswajanie.

Stosowanie:

W zależności od potrzeb do 3 łyżek dziennie octu rozcieńczonego w szklance letniej wody. Nie przekraczać zalecanej dawki dziennej. Zaleca się ostrożność u osób z chorą śluzówką żołądka oraz stanami zapalnymi górnego przewodu pokarmowego.

Przechowywanie:

Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Dowiedz się więcej...

Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę

2023-03-17

Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę

Osoby dotknięte cukrzycą typu 2 starają się wprowadzić rozmaite strategie ułatwiające normalizację poziomu glukozy we krwi. Niekiedy wystarczy zastosować bardzo proste rozwiązania, które zaskakuj [...]

Czytaj więcej

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

2023-03-14

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

Cudze chwalicie, swego nie znacie. Przysłowie to niezwykle trafnie charakteryzuje poszukiwanie przez wiele osób cudownych, zamorskich preparatów na odchudzanie, regulację wypróżnień, oczysz [...]

Czytaj więcej

Babka jajowata i babka płesznik

2023-03-06

Babka jajowata i babka płesznik

W sprzedaży możemy spotkać wiele różnych preparatów, których przeznaczeniem jest wspomożenie naszego zdrowia. Są to zarówno produkty sztuczne, jak i naturalnego pochodzenia. Niestety w przypadku [...]

Czytaj więcej

OPC – źródło silnych antyoksydantów dla twojego zdrowia

2023-03-03

OPC – źródło silnych antyoksydantów dla twojego zdrowia

OPC to skrót od słowa oligomeric proanthocyanidin complexes (oligomeryczne proantocyjanidyny) – są to bardziej złożone formy flawonoidów. Pestki winogron odmiany Vitis vinifera uważane są za najb [...]

Czytaj więcej

Ocet jabłkowy dla zdrowia i urody

2023-01-20

Ocet jabłkowy dla zdrowia i urody

Ocet jabłkowy w dzisiejszych czasach przeżywa renesans. Jest stosowany w przyrządzaniu wielu potraw i oczywiście jako produkt Natury, który może być używany przy wielu dolegliwościach. W histori [...]

Czytaj więcej

Ziołoterapia w cukrzycy

2023-01-13

Ziołoterapia w cukrzycy

Według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) cukrzyca typu 2 jest jedną z najgroźniejszych chorób cywilizacyjnych. Około 422 milionów ludzi na całym świecie choruje na cukrzycę, a aż 1,6 miliona zg [...]

Czytaj więcej

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

2023-01-04

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

Jabłka niezależnie od odmiany – a jest ich bardzo dużo – zawierają wiele składników mineralnych, witamin, a także błonnik pokarmowy oraz liczne polifenole, w tym flawonoidy, które decydują o właś [...]

Czytaj więcej

Grudniowe sałatki

2022-12-13

Grudniowe sałatki

Przed nami zimowe miesiące, a wraz z nimi wielka potrzeba dogrzania się na różne sposoby. W naszym menu będą dominowały raczej potrawy ciepłe, gotowane czy duszone, ale czasem może nas najść ocho [...]

Czytaj więcej

Jabłkowe ciekawostki

2022-10-10

Jabłkowe ciekawostki

Jabłko to bez wątpienia najpopularniejszy owoc w naszym kraju. O niesamowitych właściwościach prozdrowotnych jabłek napisano i powiedziano już niemal wszystko, ale chciałbym przypomnieć o tych cu [...]

Czytaj więcej

Recenzja książki K. Judki: Cztery pory roku z Niezłym Ziółkiem. Zioła Latem

2022-09-02

Recenzja książki K. Judki: Cztery pory roku z Niezłym Ziółkiem. Zioła Latem

Krystyna Judka – zielarka i fitoterapeutka – jest autorką ziołowego bloga www.niezleziolko.bieszczady.pl. Zajmuje się medycyną niekonwencjonalną, holistycznie podchodząc do szeroko pojętego zdrow [...]

Czytaj więcej

Wywiad z Krystyną Judką

2022-09-01

Wywiad z Krystyną Judką

„Wszystko, co się nam przytrafia, wszystko, co nas spotyka, ma jakiś swój sens…” – rozmowa z Krystyną JudkąAgata Majcher: Dzień dobry, Krysiu, jestem świeżo po lekturze Twojej książki Zioła latem [...]

Czytaj więcej

Tabata na spalenie tkanki tłuszczowej

2022-06-20

Tabata na spalenie tkanki tłuszczowej

Zrzucanie wagi często nastręcza wielu trudności. Oprócz odpowiednio zbilansowanej diety trzeba jeszcze dodać aktywność ruchową. Powinna być ona systematycznie uprawiana – wtedy przyniesie wymiern [...]

Czytaj więcej

Niezłe zioła, czyli pasta z chwasta

2022-04-28

Niezłe zioła, czyli pasta z chwasta

Maj to doskonały czas, by zregenerować nasze organizmy po zimie, chorobach, braku słońca. Wychodząc na zewnątrz w słoneczny dzień, możemy nie tylko zażywać słonecznych kąpieli, grzać skórę, ale t [...]

Czytaj więcej

Pokrzywa – dla zdrowia i urody

2022-03-30

Pokrzywa – dla zdrowia i urody

Pokrzywa była stosowana od wieków jako roślina wpływająca na lepsze zdrowie człowieka. Zabezpiecza przed różnymi chorobami i powoduje poprawę odporności. Wykazuje skuteczność w przypadku stanów z [...]

Czytaj więcej

Rzeżucha na lepsze zdrowie

2022-03-22

Rzeżucha na lepsze zdrowie

Rzeżucha jest dość niepozorną rośliną, którą można uprawiać w ogrodzie czy też w doniczce. Warto mieć tę roślinę zawsze pod ręką, żeby dodać ją do przyrządzanej właśnie potrawy. Dlaczego? Ma ona [...]

Czytaj więcej

Gojnik – wsparcie zdrowia od czasów starożytnych

2022-02-14

Gojnik – wsparcie zdrowia od czasów starożytnych

Gojnik to roślina występująca w terenach górskich, która już w czasach starożytnych zyskała sobie uznanie, jako skuteczny środek na wzmacnianie organizmu. Zawdzięcza to swoim składnikom odżywczym [...]

Czytaj więcej

Nerki – budowa i funkcje

2022-02-08

Nerki – budowa i funkcje

Wbrew powszechnej opinii nerki odpowiadają nie tylko za wydalanie moczu. Jest to narząd układu moczowo-płciowego pełniący wiele ważnych funkcji, z których najważniejsze to: funkcja wydalnicza, re [...]

Czytaj więcej

Oman

2022-01-27

Oman

Korzeń omanu wielkiego znany był w medycynie ludowej od wieków. Wykorzystywano go przede wszystkim jako środek zwalczający pasożyty bytujące w ciele człowieka. Substancje  zawarte w tej roślinie [...]

Czytaj więcej

Jasnota gajowiec i jasnota biała

2021-12-13

Jasnota gajowiec i jasnota biała

Jasnota gajowiec (Lamium galeobdolon) to gatunek wieloletniej rośliny zaliczanej do rodziny jasnotowatych. Występuje przede wszystkim w Europie i Azji – rośnie w wilgotnych lasach, rowach, zaro [...]

Czytaj więcej

Ostrożeń warzywny

2021-12-10

Ostrożeń warzywny

Ostrożeń warzywny – potocznie określany jako „oset“ – w medycynie ludowej był bardzo cenioną rośliną. Spożywano ją i przyrządzano wywary na jej bazie jako środek na wiele dolegliwości. Wierzono r [...]

Czytaj więcej

Oxymel – pogromca przeziębienia

2021-11-15

Oxymel – pogromca przeziębienia

Oxymel to nic innego jak mieszanka octu z miodem (z łaciny „kwas i miód“ i ze starożytnej greki – również) stosowana jako lek. Obecnie oxymel wytwarzany jest również z dodatkiem soków owocowych o [...]

Czytaj więcej

Udar mózgu – najlepiej zapobiegać

2021-11-10

Udar mózgu – najlepiej zapobiegać

Udar mózgu to obumarcie części tkanki mózgowej wskutek przerwania dopływu krwi. Ryzyko wystąpienia udaru drastycznie wzrasta, gdy cierpimy na miażdżycę, kiedy to drożność tętnic jest znacznie obn [...]

Czytaj więcej

Czym jest ból

2021-11-08

Czym jest ból

Nasze organizmy odbierają informacje o środowisku zewnętrznym i wewnętrznym za pośrednictwem receptorów, a najbardziej podstawowym doznaniem zmysłowym jest czucie. Receptorami bezpośrednio pobudz [...]

Czytaj więcej

Jabłka – czy wiesz o nich wszystko?

2021-10-15

Jabłka – czy wiesz o nich wszystko?

Jabłko to owoc chętnie spożywany jako przekąska, a także dodatek do wielu różnych potraw oraz ciast. Wyrabia się z niego: kompoty, soki, ocet, a także przetwory na zimę. Jest popularny nie tylko [...]

Czytaj więcej

Refluks – profilaktyka i leczenie

2021-10-13

Refluks – profilaktyka i leczenie

Refluks żołądkowo-przełykowy polega na cofaniu się zawartości żołądka do przełyku, w wyniku czego występuje tzw. zgaga. Często zresztą nazwy te są używane zamiennie, jednakże refluks to przypadło [...]

Czytaj więcej

Co wywołuje kamicę nerkową

2021-10-01

Co wywołuje kamicę nerkową

Kamica to ogólna nazwa dla grupy chorób, w których zachodzi zjawisko tworzenia się kamieni, czyli patologicznych tworów w przewodach i narządach jamy ciała. Jak dochodzi do powstania kamicy [...]

Czytaj więcej

Odkryj rodzimy ocet balsamiczny z polskich jabłek

2021-09-13

Odkryj rodzimy ocet balsamiczny z polskich jabłek

Z dużym prawdopodobieństwem można założyć, że każdy wielbiciel dobrej kuchni zetknął się z octem balsamicznym – prawdziwym rarytasem włoskiego pochodzenia. Tradycyjna i oryginalna receptura takie [...]

Czytaj więcej

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

2021-09-08

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

Infekcje okolic intymnych przytrafiają się niemalże każdej kobiecie, szczególnie latem. Sprzyjają temu: gorąco, stres, obniżona odporność, kąpiele w akwenach wodnych, terapie antybiotykami, przyj [...]

Czytaj więcej

Zioła w kobiecych dolegliwościach – cykl miesięczny (cz. II)

2021-08-03

Zioła w kobiecych dolegliwościach – cykl miesięczny (cz. II)

Częstym problemem w cyklu miesięcznym jest moment menstruacji. Wiele kobiet cierpi w tym czasie z różnych przyczyn. Najczęściej są to bóle podbrzusza, złe samopoczucie, zaparcia lub rozwolni [...]

Czytaj więcej

Zioła w dolegliwościach kobiecych – ogólne zestawienie

2021-06-28

Zioła w dolegliwościach kobiecych – ogólne zestawienie

Wiele kobiet uskarża się coraz częściej na różne dolegliwości związane z funkcjonowaniem organizmu w całym cyklu miesięcznym. Ich organizm różni się od męskiego, dlatego przechodzą stany i okresy [...]

Czytaj więcej

Które zioła na wiosnę?

2021-05-12

Które zioła na wiosnę?

Wiosna jest bodaj najbardziej oczekiwaną porą roku, ponieważ po długich, ciemnych godzinach zimy jesteśmy spragnieni słońca i świeżego powietrza, a tym bardziej w obecnych warunkach gospodar [...]

Czytaj więcej

Ocet jabłkowy i propolis– na zgagę, refluks i trawienie!

2021-02-25

Ocet jabłkowy i propolis– na zgagę, refluks i trawienie!

Nasze zdrowie w naszych rękach – sami możemy wiele zrobić, a więc zatem skoro mamy czas na codzienną obowiązkową kawę, to mamy także czas na pozytywne dobre praktyki dla naszego dobra, zdrowia

Czytaj więcej

Niezwykła biografia Grzegorza Śleziaka - Białego Sai Baby

2020-09-16

Niezwykła biografia Grzegorza Śleziaka - Białego Sai Baby

FILM Poznajcie historię życia Grzegorza Śleziaka, który swoim życiorysem mógłby obdzielić kilka osób. Duże pieniądze, namiętność, bankructwo, podróże na krańce świata, spotkanie z Dalajlamą, ś [...]

Czytaj więcej

Recenzja książki Grzegorza Śleziaka - Jak pokonałem raka i boreliozę

2020-09-15

Recenzja książki Grzegorza Śleziaka - Jak pokonałem raka i boreliozę

Recenzja książki Grzegorza Śleziaka Jak pokonałem raka i boreliozę Oto recenzja autobiografii Grzegorza Śleziaka Białego Sai Baby. Autor w książce pt. Jak pokonałem raka i boreliozę zabiera na [...]

Czytaj więcej

Erytrocyty/RBC/krwinki czerwone

2020-07-17

Erytrocyty/RBC/krwinki czerwone

Erytrocyty to bezjądrzaste komórki krwi odpowiedzialne za przenoszenie tlenu z płuc do innych tkanek organizmu. Żyją około 120 dni i są wciąż odnawiane przez szpik kostny.

Czytaj więcej

Tajniki dobrego octu – rozmowa z Grzegorzem Śleziakiem

2020-06-04

Tajniki dobrego octu – rozmowa z Grzegorzem Śleziakiem

Co to znaczy „dobry ocet”? Jak można sobie nim pomóc w kłopotach zdrowotnych? Co dają dębowe beczki? O tym i o innych kwestiach opowie Grzegorz Śleziak, którego octy nie mają sobie równych.

Czytaj więcej

Zatrucia grzybami

2020-05-07

Zatrucia grzybami

Temat zatruć grzybami powraca jak bumerang, gdy rozpoczyna się okres grzybobrania. A ponieważ takie zatrucia są zazwyczaj bardzo poważne, to należy szybko reagować. Jak takie zatrucie rozpoznać?

Czytaj więcej

Ocet jabłkowy – skuteczny środek na chore zatoki

2020-03-31

Ocet jabłkowy – skuteczny środek na chore zatoki

Ocet jabłkowy z powodzeniem stosowany jest w leczeniu dolegliwości związanych z zatokami. Przedstawiamy kilka metod z jego zastosowaniem, dzięki którym poczujemy ulgę w przypadku zapalenia zatok.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu