Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych.
Kasza kuskus wywodzi się z krajów północno-zachodniej Afryki, gdzie jest podstawą codziennej diety. Kuskus w zasadzie bardziej przypomina makaron niż kaszę. Powstaje w wyniku zmieszania pszennej mąki makaronowej typu semolina, wody i dodatków. Tak masę „przesiewa się” przez sito, a ukształtowane w ten sposób ziarna podgotowuje się na parze i suszy. Kuskus stanowi wartościowy dodatek nie tylko do dań obiadowych, ale także przyrządza się z niego słodkie desery.
Jest dobrym źródłem wartościowego, roślinnego białka, błonnika, witamin i minerałów. Kuskus jest niskokaloryczny, a przy tym nie zawiera za dużo tłuszczu, sodu ani cholesterolu. Kasza kuskus pomimo niskiego indeksu glikemicznego łatwo zaspokaja głód. Już jedna porcja kuskusu w 60% pokrywa dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na selen, wzmacniając system odpornościowy i zwalczając wolne rodniki.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2023-03-21
Dieta w niedoczynności tarczycy – jak powinna wyglądać?
2023-02-03
Sylimaryna, sylimarol i ostropest
2022-09-29
E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności
2022-09-26
E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)
2022-07-26
Do czego prowadzi brak magnezu i jak sobie poradzić z tym problemem?
2022-07-08
E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Mg Ocean Face Cream – Kropla Relaksu NOWOŚĆ! but. 30ml. BIO!
Powiązane artykuły na blogu
Inni Klienci kupowali również