Rak. Nowe, metaboliczne podejście do leczenia i profilaktyki nowotworów D,B2

Autor: Travis Christofferson, MS

Rak. Nowe, metaboliczne podejście do leczenia i profilaktyki nowotworów Travisa Christoffersona odsłania nową perspektywę i daje nadzieję chorym na raka i ich lekarzom.Opowiada o nowych nietoksycznych terapiach, które są konsekwencją rodzącej się teorii o metabolicznym pochodzeniu nowotworów. To nowatorskie podejście może okazać się punktem zwrotnym w walce z największym wrogiem ludzkości–rakiem. W świetle teorii o metabolicznym pochodzeniu nowotworów leczenie nie przypomina już pola bitwy. Jest raczej łagodną rehabilitacją i przywracaniem ładu w organizmie.

Cena brutto 49,98 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Rak. Nowe, metaboliczne podejście do leczenia i profilaktyki nowotworów. Autor: Travis Christofferson

Książka odsłania nową perspektywę i daje nadzieję chorym na raka i ich lekarzom.Opowiada o nowych nietoksycznych terapiach, które są konsekwencją rodzącej się teorii o metabolicznym pochodzeniu nowotworów. To nowatorskie podejście może okazać się punktem zwrotnym w walce z największym wrogiem ludzkości–rakiem. W świetle teorii o metabolicznym pochodzeniu nowotworów leczenie nie przypomina już pola bitwy. Jest raczej łagodną rehabilitacją i przywracaniem ładu w organizmie. W przeciwieństwie do królujących dziś na rynku farmaceutycznym tzw. ukierunkowanych leków, terapie metaboliczne leczą wszystkie rodzaje nowotworów, wykorzystując słaby punkt komórek nowotworowych: dysfunkcyjny metabolizm.„Travis Christofferson napisał fascynującą książkę, w której przedstawia historię raka i to, w jaki sposób uważany był za chorobę genetyczną, podczas gdy tak naprawdę jest chorobą metaboliczną. W przeciwieństwie do normalnych komórek, które wytwarzają energię przez oddychanie tlenowe, w komórkach nowotworowych ten proces nie zachodzi prawidłowo i zastępuje go fermentacja. Travis opisuje,w jaki sposób w guzach pojawiają się mutacje i dlaczego nie mogą być przyczyną choroby. Informacje przedstawione w tej książce będą miały daleko idące konsekwencje w leczeniu nowotworów i zapobieganiu im.Terapie metaboliczne okażą się skuteczniejsze i mniej toksyczne niż stosowane dziś leczenie genetyczne i immunologiczne, poprawią jakość życia chorych oraz uchronią od śmierci miliony pacjentów na całym świecie”.dr Thomas N. Seyfriedautor książki Cancer as a Metabolic Disease

Genialna książka zawierająca aktualne informacje i fachowe omówienie tematu. Czyta się ją jak powieść i jest łatwa do zrozumienia dla każdego, kto interesuje się nowym podejściem do nowotworów i opieki nad chorymi. Polecam ją moim pacjentom, rodzinie,przyjaciołom i kolegom z pracy. Sama często do niej wracam”.dr Nasha Winters, naturopata

„Fenomenalna! Obowiązkowa lektura dla każdego, kto ma raka lub zna kogoś cierpiącego na tę chorobę. Wszystkim ją polecam. Kup ją i przeczytaj”. dr Joseph Mercola, założyciel mercola.com

Travis Christofferson jest absolwentem biologii molekularnej Honors College na Uniwersytecie Stanowym Montany oraz inżynierii materiałowej i nauk ścisłych Wyższej Szkoły Górnictwa i Technologii w Dakocie Południowej. Dziś jest pełnoetatowym pisarzem naukowym i założycielem fundacji Single Cause, Single Cure (noszącej obecnie nazwę Foundation for Metabolic Cancer Therapies), której celem jest wspieranie badań naukowych dotyczących wpływu terapii metabolicznych na leczenie nowotworów.

Dowiedz się więcej...

Te witaminy chronią przed nowotworami

2024-03-21

Te witaminy chronią przed nowotworami

Odpowiednie spożycie witamin i składników mineralnych może mieć przełożenie na ryzyko zachorowania na różnego typu nowotwory. W niniejszym artykule skupimy się na tej pierwszej grupie – witaminach.

Czytaj więcej

Termografia w trosce o zdrowie

2024-02-26

Termografia w trosce o zdrowie

Statystyki pokazują, że ok. 2 na 5 kobiet na całym świecie zachoruje na raka piersi. Od 2013 r. rak piersi jest główną przyczyną zgonów kobiet, a według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO)

Czytaj więcej

Nadwaga i otyłość ważną przyczyną powstawania nowotworów. Jak schudnąć?

2024-02-06

Nadwaga i otyłość ważną przyczyną powstawania nowotworów. Jak schudnąć?

W jaki sposób nadmierna ilość tkanki tłuszczowej może prowadzić do rozwoju nowotworu u człowieka? Jak poradzić sobie z nadwagą oraz otyłością?

Czytaj więcej

Naturalne metody walki z opryszczką

2023-12-15

Naturalne metody walki z opryszczką

Opryszczka wargowa jest to choroba zakaźna wywołana przez wirusa Herpes simplex (HSV). Często jest ona potocznie nazywana „febrą” lub „zimnem”.

Czytaj więcej

TVP 3 Kraków patronem medialnym IX Sympozjum i Targów Zielarskich

2023-11-14

TVP 3 Kraków patronem medialnym IX Sympozjum i Targów Zielarskich

IX Sympozjum Zielarskim pod hasłem "Zapomnij o zapominaniu" odbędzie się w dniach 17-19 listopada br. w hotelu Premier w Krakowie. Patronat nad imprezą objęła TVP 3 Kraków.

Czytaj więcej

IX Sympozjum i Targi Zielarskie

2023-11-07

IX Sympozjum i Targi Zielarskie

IX Sympozjum i Targi Zielarskie Polskiej Izby Zielarsko Medycznej "Zapomnij o zapominaniu" to Niezwykłe Wydarzenie Branżowe! Kup bilety już dzisiaj!

Czytaj więcej

Rak piersi – o tym należy wiedzieć

2023-10-03

Rak piersi – o tym należy wiedzieć

Rak piersi to najczęstszy wśród kobiet nowotwór złośliwy. Jednocześnie znajduje się on na niechlubnym piątym miejscu, jeśli chodzi o śmiertelność z powodu nowotworów.

Czytaj więcej

Chili, czyli zdrowie

2023-05-29

Chili, czyli zdrowie

Kapsaicyna jest alkaloidem zawartym w papryczkach chili nadającym im specyficzny ostry smak. Stosuje się ją od dawna w medycynie jako substancję czynną w plastrach rozgrzewających i przec [...]

Czytaj więcej

Jak wspomóc organizm przy negatywnych skutkach radioterapii

2023-05-04

Jak wspomóc organizm przy negatywnych skutkach radioterapii

Radioterapia to jedna z bardziej popularnych, konwencjonalnych metod leczenia nowotworów, w której chodzi o  wykorzystywanie promieniowania jonizującego w celu uśmiercenia komórek nowotworowych p [...]

Czytaj więcej

Prawie wszystko, co wiemy obecnie o raku, jest pomyłką

2023-04-06

Prawie wszystko, co wiemy obecnie o raku, jest pomyłką

„Odkrycie w guzach nowotworowych grzybów i bakterii zmusza nas do ponownego przemyślenia prawie wszystkiego, co wiemy o raku”. Do takiego wniosku doszła Międzynarodowa Grupa Naukowców, która opub [...]

Czytaj więcej

 Tatarak zwyczajny – właściwości dla zdrowia i urody

2023-03-27

Tatarak zwyczajny – właściwości dla zdrowia i urody

Tatarak zwyczajny to bylina, która rośnie nad brzegami wód stojących i moczarów. Jego charakterystyczny wygląd – głównie za sprawą brązowych kolb – jest dobrze wszystkim znany. Co, jeśli chodzi o [...]

Czytaj więcej

Graviola – owoc o wszechstronnych możliwościach

2023-03-23

Graviola – owoc o wszechstronnych możliwościach

Graviola (Annona muricata) to wiecznie zielone drzewo z rodziny flaszowcowatych, które do wzrostu upodobało sobie ciepły, tropikalny klimat. Naturalnie występuje tam, gdzie jest ciepło – np.: w A [...]

Czytaj więcej

Trzy ekstrakty, które wyjdą Ci na zdrowie

2023-03-08

Trzy ekstrakty, które wyjdą Ci na zdrowie

Ekstrakt z zielonej naowocni orzecha włoskiego pomaga w regulacji pracy układu pokarmowego, w kurowaniu nieżytów żołądka i jelit, niestrawnościach, nadmiernej fermentacji jelitowej i przy wzdęcia [...]

Czytaj więcej

Aromat i moc – ekstrakt z goździków firmy Medi Flowery

2023-01-31

Aromat i moc – ekstrakt z goździków firmy Medi Flowery

Ceniony jest przede wszystkim ze względu na bogatą zawartość eugenolu, substancji o silnym działaniu antyoksydacyjnym, antyseptycznym, przeciwpasożytniczym, przeciwwirusowym oraz przec [...]

Czytaj więcej

Gorzki, ale skuteczny

2023-01-03

Gorzki, ale skuteczny

Ekstrakt z piołunu firmy Medi-Flowery wpływa korzystnie na funkcjonowanie całego organizmu. Z jego szczególnie ważnych właściwości prozdrowotnych można wymienić między innymi działanie:● bakterio [...]

Czytaj więcej

Czas na kiszonki!

2022-11-07

Czas na kiszonki!

Kiszona kapusta czy ogórki to stały punkt naszej diety – zwłaszcza w chłodnej porze roku. Domowe kiszonki zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych. Z tego też powodu chciałbym namówić Czyt [...]

Czytaj więcej

Jedzenie a emocje

2022-10-04

Jedzenie a emocje

Znane jest powiedzenie starożytnego greckiego filozofa, Sokratesa: „Jemy aby żyć, nie żyjemy aby jeść". Jakże istotną myśl przekazała w tym jednym zdaniu ta centralna postać starożytnej filozofii [...]

Czytaj więcej

EKSTRA(kt) na dobre trawienie – Medi-Flowery

2022-09-27

EKSTRA(kt) na dobre trawienie – Medi-Flowery

Ekstrakt z zielonej łupiny orzecha włoskiego firmy Medi-Flowery to bogate źródło naturalnych związków bioaktywnych niezbędnych do utrzymania organizmu w dobrej kondycji.Dzięki zawartości flawonol [...]

Czytaj więcej

Czarny czosnek – recepta na  długowieczność

2022-09-05

Czarny czosnek – recepta na długowieczność

O czosnku (Allium sativum L.) w zasadzie napisano już wszystko. To popularny specyfik stosowany od dawna w gastronomii oraz naturalnej medycynie. Dziś jednak chciałbym Państwu przybliżyć temat cz [...]

Czytaj więcej

 Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

2022-06-09

Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus), zwana też - z uwagi na wygląd - „lwią grzywą“ to jadalny grzyb o niesamowitych właściwościach leczniczych. W Polsce grzyb ten występuje bardzo rzadko i obj [...]

Czytaj więcej

Eremophila galeata, czy odkryto nowy lek na raka?

2022-03-25

Eremophila galeata, czy odkryto nowy lek na raka?

Naukowcy wciąż nie ustają w badaniach nad specyfikami mogącymi wspomóc leczenie osób z nowotworami. Od pewnego czasu w naukowej prasie pojawiają się informacje, na temat  substancji uzyskanej z r [...]

Czytaj więcej

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

2022-03-02

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

Burak zwyczajny (Beta vulgaris) jest powszechnie znanym i cenionym w Polsce warzywem znanym ze swojego charakterystycznego, ziemistego smaku oraz niepowtarzalnego, mocnego koloru. Buraki są [...]

Czytaj więcej

Migrena – bez leków

2022-02-11

Migrena – bez leków

Jedną z najbardziej uciążliwych chorób nękających ludzkość, a przy tym jedną ze starszych, ale mało poznanych w kwestii przyczyn jej powstawania jest migrena. Pomimo tego, iż nie niesie zagrożeni [...]

Czytaj więcej

Nerki – budowa i funkcje

2022-02-08

Nerki – budowa i funkcje

Wbrew powszechnej opinii nerki odpowiadają nie tylko za wydalanie moczu. Jest to narząd układu moczowo-płciowego pełniący wiele ważnych funkcji, z których najważniejsze to: funkcja wydalnicza, re [...]

Czytaj więcej

Ferrytyna – magazyn żelaza

2022-01-28

Ferrytyna – magazyn żelaza

Ilość żelaza w komórkach uzależniona jest od występowania ważnego kompleksu żelazowo-białkowego, jakim jest ferrytyna. Powszechnie panuje przekonanie, że za przyczynę anemii odpowiada niski pozio [...]

Czytaj więcej

Acerola – wiśnia Brazylii

2022-01-19

Acerola – wiśnia Brazylii

Acerola (Malpighia emarginata ) jest rośliną jadalną i leczniczą z rodziny malpigiowatych. Słynie z obfitości witaminy C – w 100 g owocu znajduje się 1500–4500 mg kwasu askorbinowego, czyli do 10 [...]

Czytaj więcej

Sekret długowieczności – czarny czosnek

2022-01-17

Sekret długowieczności – czarny czosnek

Czosnek (Allium sativum L.) jest powszechnie stosowany w gastronomii oraz w tradycyjnej i w no-woczesnej medycynie. Ma on nie tylko mocny zapach i smak, ale także różnorodne bioaktywne or [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – jak leczyć

2022-01-03

Helicobacter pylori – jak leczyć

Leczenie farmakologiczne W leczeniu H. pylori dostępne są różnorodne schematy leczenia farmakologicznego wykazujące bardzo wysoką skuteczność. Od 85–90 proc. przypadków terapia kończy się sukce [...]

Czytaj więcej

Szczodrak krokoszowaty – bylina z dalekiej Syberii i… zioło Dżyngis-chana

2021-12-29

Szczodrak krokoszowaty – bylina z dalekiej Syberii i… zioło Dżyngis-chana

Szczodrak krokoszowaty to roślina od wieków wykorzystywana w medycynie ludowej przez tubylców zamieszkujących obszary południowo-środkowej Syberii. Spożywano ją dla wzrostu sił fizycznych i psych [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

2021-12-16

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

Bakteria Helicobacter pylori ponosi winę za rozwój różnego typu zapaleń błony śluzowej żołądka i dwunastnicy (jest to jedna z przyczyn, ale nie jedyna). Szacuje się, że około 60 proc. populacji n [...]

Czytaj więcej

Tatarak

2021-11-29

Tatarak

Tatarak to roślina, którą można spotkać przy brzegach jezior, a także stawów. Od dawna była wykorzystywana w medycynie ludowej jako środek na różne dolegliwości. Stosowano ją również na poronieni [...]

Czytaj więcej

Nagietek lekarski

2021-11-19

Nagietek lekarski

Nagietek lekarski to roślina, która nie tylko jest ozdobą wielu ogrodów, ale również ceni się ją za walory lecznicze. Od dawna znajdowała zastosowanie w medycynie ludowej jako środek poprawiaj [...]

Czytaj więcej

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

2021-10-29

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

Na temat grzybów z gatunku Cordyceps pisałem w poprzednim artykule. Duże zaintere-sowanie Czytelników tym tematem skłoniło mnie do napisania artykułu poświęconego kordycepinie – aktywnej substanc [...]

Czytaj więcej

Rad

2021-10-01

Rad

Rad to pierwiastek chemiczny należący do grupy metali alkalicznych. Występuje w formie kilku radioaktywnych izotopów będących produktami rozpadu szeregów uranowych. Rad wykazuje właściwości litof [...]

Czytaj więcej

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

2021-09-08

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

Infekcje okolic intymnych przytrafiają się niemalże każdej kobiecie, szczególnie latem. Sprzyjają temu: gorąco, stres, obniżona odporność, kąpiele w akwenach wodnych, terapie antybiotykami, przyj [...]

Czytaj więcej

Platyna

2021-07-29

Platyna

Obecnie platyna jest w jubilerstwie wysoko cenionym metalem szlachetnym, droższym od złota lub porównywalnym z nim cenowo. Metal ten został odkryty stosunkowo późno, bo w 1735 roku na terenie Ame [...]

Czytaj więcej

Burak - powszechny, a niedoceniany

2021-05-12

Burak - powszechny, a niedoceniany

Burak jest bardzo popularnym warzywem często goszczącym na stołach. Należy do rodziny szarłatowatych i jest uprawiany w Europie, Afryce oraz Azji. Istnieje 12 gatunków tej rośliny.  Burak, a zwł [...]

Czytaj więcej

Acerola - "kuzynka" wiśni

2021-05-07

Acerola - "kuzynka" wiśni

Owoce aceroli wyglądem przypominają czereśnie oraz wiśnie. Roślina ta należy do rodziny malpigiowatych. Występuje w Ameryce Północnej, głównie na obszarze Teksasu i Meksyku oraz w Ameryce Południ [...]

Czytaj więcej

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

2021-03-25

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

Śródpiersie jest przestrzenią anatomiczną zlokalizowaną w klatce piersiowej pomiędzy płucami – a dokładniej pomiędzy przednią ścianą klatki piersiowej (rękojeścią i trzonem mostka) a trzonami krę [...]

Czytaj więcej

Siarka

2020-11-03

Siarka

Siarka pełni w ludzkim organizmie wiele ważnych funkcji i należy do makroskładników. To podstawowy składniki keratyny, czyli białka budującego skórę i włosy. Jest też niezbędna dla prawidłowego f [...]

Czytaj więcej

Tatarak (Acorus calamus)

2020-07-17

Tatarak (Acorus calamus)

Jako surowiec wykorzystywane są: kłącza, korzeń czy czasami liście lub kwiaty. Głównie w spożywczym i kosmetycznym przemyśle. W ajurwedzie stosowana jest do: herbat, olejków, papek czy tabletek.

Czytaj więcej

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

2020-05-07

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

Kapusta kiszona wygrałaby plebiscyt na jedno z najpopularniejszych polskich specjałów. Jest bardzo smaczna sama albo składnik innych potraw, to jeszcze ma bardzo dużo wartościowych składników.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu