Dieta roślinna przepustką do zdrowia ” Nowotwory “ D,A2

Autor: Agata Majcher

Książka „Dieta roślinna przepustką do zdrowia. Nowotwory” autorstwa Agaty Majcher jest praktycznym przewodnikiem po diecie roślinnej i naturalnych terapiach wspierających walkę z nowotworami. W czasach, kiedy wiele spraw stoi pod znakiem zapytania, warto zwrócić się ku roślinom, które od zawsze nas chroniły, żywiły, leczyły i ubierały. Książka dedykowana jest wszystkim Czytelnikom chcącym dbać o swoje zdrowie na miarę możliwości w naturalny sposób.

Cena brutto 49,00 zł

Wybierz wariant

do 5 dni roboczych
14 dni
od 500 zł

Dieta roślinna przepustką do zdrowia ” Nowotwory “

Naturalne terapie roślinne kuracje zielone wsparcie zdrowia

Słowo „nowotwór” budzi uzasadniony lęk i niepokój. Myślenie o nim jako o wyroku śmiertelnej, pełnej bólu i męczarni chorobie powoduje niewyobrażalny stres i wywołuje nieprzyjemne skojarzenia. Lecz obecnie trudno nie wyczuć innego zagrożenia, które zdaje się wypierać strach przed rakiem. Koronawirus. Żyjemy w czasach wielkiego napięcia, niepokoju i niepewności o dzień kolejny. Życie w cieniu wirusa to jedna wielka niewiadoma, co może nas spotkać kolejnego dnia oraz z jakimi restrykcjami przyjdzie nam się zmierzyć. Codziennie jesteśmy także zasypywani rozgrzewającymi do czerwoności informacjami, które rozdrażniają nas jeszcze bardziej.

Czy nowotwory i pozostałe choroby cywilizacyjne znikły, bo nagle pojawił się COVID-19? Nie, tematy te po prostu zostały zmarginalizowane i usunięte w cień debaty publicznej. Stres, niepewność o dzień następny, brak ruchu i zła dieta wywołują choroby, lecz można się przed nimi uchronić. Książka „Dieta roślinna przepustką do zdrowia. Nowotwory” autorstwa Agaty Majcher jest praktycznym przewodnikiem po diecie roślinnej i naturalnych terapiach wspierających walkę z nowotworami. W czasach, kiedy wiele spraw stoi pod znakiem zapytania, warto zwrócić się ku roślinom, które od zawsze nas chroniły, żywiły, leczyły i ubierały. Książka dedykowana jest wszystkim Czytelnikom chcącym dbać o swoje zdrowie na miarę możliwości w naturalny sposób.

Autor: Agata Majcher

Oprawa: miękka

Ilość stron: 163

Format: 145×205 mm

Środek: kolorowy

Dowiedz się więcej...

Trzy ekstrakty, które wyjdą Ci na zdrowie

2023-03-08

Trzy ekstrakty, które wyjdą Ci na zdrowie

Ekstrakt z zielonej naowocni orzecha włoskiego pomaga w regulacji pracy układu pokarmowego, w kurowaniu nieżytów żołądka i jelit, niestrawnościach, nadmiernej fermentacji jelitowej i przy wzdęcia [...]

Czytaj więcej

Aromat i moc – ekstrakt z goździków firmy Medi Flowery

2023-01-31

Aromat i moc – ekstrakt z goździków firmy Medi Flowery

Ceniony jest przede wszystkim ze względu na bogatą zawartość eugenolu, substancji o silnym działaniu antyoksydacyjnym, antyseptycznym, przeciwpasożytniczym, przeciwwirusowym oraz przec [...]

Czytaj więcej

Gorzki, ale skuteczny

2023-01-03

Gorzki, ale skuteczny

Ekstrakt z piołunu firmy Medi-Flowery wpływa korzystnie na funkcjonowanie całego organizmu. Z jego szczególnie ważnych właściwości prozdrowotnych można wymienić między innymi działanie:● bakterio [...]

Czytaj więcej

Metoda Fukutsudzi, czyli japoński sposób na płaski brzuch

2023-01-03

Metoda Fukutsudzi, czyli japoński sposób na płaski brzuch

Odchudzanie najczęściej kojarzy się z wyrzeczeniami, wyczerpującymi ćwiczeniami fizycznymi, a także drakońskimi dietami. Wiele osób chcąc mieć płaski brzuch i smukłą talię,  decyduje się na takie [...]

Czytaj więcej

Czas na kiszonki!

2022-11-07

Czas na kiszonki!

Kiszona kapusta czy ogórki to stały punkt naszej diety – zwłaszcza w chłodnej porze roku. Domowe kiszonki zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych. Z tego też powodu chciałbym namówić Czyt [...]

Czytaj więcej

Nie dopuść do otyłości. Oblicz swój wskaźnik BMI!

2022-10-11

Nie dopuść do otyłości. Oblicz swój wskaźnik BMI!

Wiele osób przeglądając się w lustrze, zadaje sobie pytanie, czy ich masa ciała jest właściwa. To samo robią, gdy stają na wadze. Pomóc może im w tym wskaźnik BMI. Określa on stosunek masy ciała [...]

Czytaj więcej

Jedzenie a emocje

2022-10-04

Jedzenie a emocje

Znane jest powiedzenie starożytnego greckiego filozofa, Sokratesa: „Jemy aby żyć, nie żyjemy aby jeść". Jakże istotną myśl przekazała w tym jednym zdaniu ta centralna postać starożytnej filozofii [...]

Czytaj więcej

EKSTRA(kt) na dobre trawienie – Medi-Flowery

2022-09-27

EKSTRA(kt) na dobre trawienie – Medi-Flowery

Ekstrakt z zielonej łupiny orzecha włoskiego firmy Medi-Flowery to bogate źródło naturalnych związków bioaktywnych niezbędnych do utrzymania organizmu w dobrej kondycji.Dzięki zawartości flawonol [...]

Czytaj więcej

Czarny czosnek – recepta na  długowieczność

2022-09-05

Czarny czosnek – recepta na długowieczność

O czosnku (Allium sativum L.) w zasadzie napisano już wszystko. To popularny specyfik stosowany od dawna w gastronomii oraz naturalnej medycynie. Dziś jednak chciałbym Państwu przybliżyć temat cz [...]

Czytaj więcej

 Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

2022-06-09

Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus), zwana też - z uwagi na wygląd - „lwią grzywą“ to jadalny grzyb o niesamowitych właściwościach leczniczych. W Polsce grzyb ten występuje bardzo rzadko i obj [...]

Czytaj więcej

Eremophila galeata, czy odkryto nowy lek na raka?

2022-03-25

Eremophila galeata, czy odkryto nowy lek na raka?

Naukowcy wciąż nie ustają w badaniach nad specyfikami mogącymi wspomóc leczenie osób z nowotworami. Od pewnego czasu w naukowej prasie pojawiają się informacje, na temat  substancji uzyskanej z r [...]

Czytaj więcej

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

2022-03-02

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

Burak zwyczajny (Beta vulgaris) jest powszechnie znanym i cenionym w Polsce warzywem znanym ze swojego charakterystycznego, ziemistego smaku oraz niepowtarzalnego, mocnego koloru. Buraki są [...]

Czytaj więcej

Migrena – bez leków

2022-02-11

Migrena – bez leków

Jedną z najbardziej uciążliwych chorób nękających ludzkość, a przy tym jedną ze starszych, ale mało poznanych w kwestii przyczyn jej powstawania jest migrena. Pomimo tego, iż nie niesie zagrożeni [...]

Czytaj więcej

Nerki – budowa i funkcje

2022-02-08

Nerki – budowa i funkcje

Wbrew powszechnej opinii nerki odpowiadają nie tylko za wydalanie moczu. Jest to narząd układu moczowo-płciowego pełniący wiele ważnych funkcji, z których najważniejsze to: funkcja wydalnicza, re [...]

Czytaj więcej

Ferrytyna – magazyn żelaza

2022-01-28

Ferrytyna – magazyn żelaza

Ilość żelaza w komórkach uzależniona jest od występowania ważnego kompleksu żelazowo-białkowego, jakim jest ferrytyna. Powszechnie panuje przekonanie, że za przyczynę anemii odpowiada niski pozio [...]

Czytaj więcej

Acerola – wiśnia Brazylii

2022-01-19

Acerola – wiśnia Brazylii

Acerola (Malpighia emarginata ) jest rośliną jadalną i leczniczą z rodziny malpigiowatych. Słynie z obfitości witaminy C – w 100 g owocu znajduje się 1500–4500 mg kwasu askorbinowego, czyli do 10 [...]

Czytaj więcej

Sekret długowieczności – czarny czosnek

2022-01-17

Sekret długowieczności – czarny czosnek

Czosnek (Allium sativum L.) jest powszechnie stosowany w gastronomii oraz w tradycyjnej i w no-woczesnej medycynie. Ma on nie tylko mocny zapach i smak, ale także różnorodne bioaktywne or [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – jak leczyć

2022-01-03

Helicobacter pylori – jak leczyć

Leczenie farmakologiczne W leczeniu H. pylori dostępne są różnorodne schematy leczenia farmakologicznego wykazujące bardzo wysoką skuteczność. Od 85–90 proc. przypadków terapia kończy się sukce [...]

Czytaj więcej

Szczodrak krokoszowaty – bylina z dalekiej Syberii i… zioło Dżyngis-chana

2021-12-29

Szczodrak krokoszowaty – bylina z dalekiej Syberii i… zioło Dżyngis-chana

Szczodrak krokoszowaty to roślina od wieków wykorzystywana w medycynie ludowej przez tubylców zamieszkujących obszary południowo-środkowej Syberii. Spożywano ją dla wzrostu sił fizycznych i psych [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

2021-12-16

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

Bakteria Helicobacter pylori ponosi winę za rozwój różnego typu zapaleń błony śluzowej żołądka i dwunastnicy (jest to jedna z przyczyn, ale nie jedyna). Szacuje się, że około 60 proc. populacji n [...]

Czytaj więcej

Tatarak

2021-11-29

Tatarak

Tatarak to roślina, którą można spotkać przy brzegach jezior, a także stawów. Od dawna była wykorzystywana w medycynie ludowej jako środek na różne dolegliwości. Stosowano ją również na poronieni [...]

Czytaj więcej

Nagietek lekarski

2021-11-19

Nagietek lekarski

Nagietek lekarski to roślina, która nie tylko jest ozdobą wielu ogrodów, ale również ceni się ją za walory lecznicze. Od dawna znajdowała zastosowanie w medycynie ludowej jako środek poprawiaj [...]

Czytaj więcej

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

2021-10-29

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

Na temat grzybów z gatunku Cordyceps pisałem w poprzednim artykule. Duże zaintere-sowanie Czytelników tym tematem skłoniło mnie do napisania artykułu poświęconego kordycepinie – aktywnej substanc [...]

Czytaj więcej

Rad

2021-10-01

Rad

Rad to pierwiastek chemiczny należący do grupy metali alkalicznych. Występuje w formie kilku radioaktywnych izotopów będących produktami rozpadu szeregów uranowych. Rad wykazuje właściwości litof [...]

Czytaj więcej

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

2021-09-08

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

Infekcje okolic intymnych przytrafiają się niemalże każdej kobiecie, szczególnie latem. Sprzyjają temu: gorąco, stres, obniżona odporność, kąpiele w akwenach wodnych, terapie antybiotykami, przyj [...]

Czytaj więcej

Platyna

2021-07-29

Platyna

Obecnie platyna jest w jubilerstwie wysoko cenionym metalem szlachetnym, droższym od złota lub porównywalnym z nim cenowo. Metal ten został odkryty stosunkowo późno, bo w 1735 roku na terenie Ame [...]

Czytaj więcej

Burak - powszechny, a niedoceniany

2021-05-12

Burak - powszechny, a niedoceniany

Burak jest bardzo popularnym warzywem często goszczącym na stołach. Należy do rodziny szarłatowatych i jest uprawiany w Europie, Afryce oraz Azji. Istnieje 12 gatunków tej rośliny.  Burak, a zwł [...]

Czytaj więcej

Acerola - "kuzynka" wiśni

2021-05-07

Acerola - "kuzynka" wiśni

Owoce aceroli wyglądem przypominają czereśnie oraz wiśnie. Roślina ta należy do rodziny malpigiowatych. Występuje w Ameryce Północnej, głównie na obszarze Teksasu i Meksyku oraz w Ameryce Południ [...]

Czytaj więcej

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

2021-03-25

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

Śródpiersie jest przestrzenią anatomiczną zlokalizowaną w klatce piersiowej pomiędzy płucami – a dokładniej pomiędzy przednią ścianą klatki piersiowej (rękojeścią i trzonem mostka) a trzonami krę [...]

Czytaj więcej

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

2021-03-17

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

Wiele źródeł podaje, że dieta DASH jest najzdrowszą dietą na świecie, a więc warto pochylić się nad jej założeniami. Czym więc jest dieta DASH i jakie jest jej znaczenie dla naszego zdrowia? Otóż [...]

Czytaj więcej

Siarka

2020-11-03

Siarka

Siarka pełni w ludzkim organizmie wiele ważnych funkcji i należy do makroskładników. To podstawowy składniki keratyny, czyli białka budującego skórę i włosy. Jest też niezbędna dla prawidłowego f [...]

Czytaj więcej

Tatarak (Acorus calamus)

2020-07-17

Tatarak (Acorus calamus)

Jako surowiec wykorzystywane są: kłącza, korzeń czy czasami liście lub kwiaty. Głównie w spożywczym i kosmetycznym przemyśle. W ajurwedzie stosowana jest do: herbat, olejków, papek czy tabletek.

Czytaj więcej

Jak wygrałem z cukrzycą typu II bez leków

2020-06-06

Jak wygrałem z cukrzycą typu II bez leków

Film Materiał promuje książkę autora artykułów w miesięczniku ZDROWIE bez leków o tym jak poradził sobie samodzielnie z cukrzycą typu II. Rozczarowany postawą lekarzy, którzy ograniczyli się tyl [...]

Czytaj więcej

dr Ania Kołodziejska - Nie bądź GRUBASEM!

2020-06-06

dr Ania Kołodziejska - Nie bądź GRUBASEM!

Czym grozi otyłość i jak się jej definitywnie i raz na zawsze pozbyć? Czy pomogą nam w tym diety cud?

Czytaj więcej

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

2020-05-07

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

Kapusta kiszona wygrałaby plebiscyt na jedno z najpopularniejszych polskich specjałów. Jest bardzo smaczna sama albo składnik innych potraw, to jeszcze ma bardzo dużo wartościowych składników.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu