Mąka ORKISZOWA Jasna - Biały Saibaba 2 kg

Wg św. Hildegardy z Bingen: orkisz jest najlepszym ze wszystkich zbóż. Ogrzewa, odżywia, wzmacnia i jest łagodniejszy od innych ziaren. Daje człowiekowi mocne mięśnie i zdrową krew, szczęśliwy umysł i pogodną duszę. Wspomaga ukrwienie, działa natłuszczająco i łagodniej niż wszystkie inne ziarna zbóż. Orkisz pozwala rosnąć mięśniom, troszczy się o prawidłowe wytwarzanie krwi oraz o dobre samopoczucie.

Cena brutto 39,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Mąka ORKISZOWA Jasna - Biały Saibaba 2 kg

Orkisz to prastare zboże uprawiane już w czasach starożytnych. Na przestrzeni lat nie poddawano go modyfikacjom genetycznym, ale nie tylko z tego powodu jest zdrowszym wariantem pszenicy zwyczajnej.

Wg św. Hildegardy z Bingen: orkisz jest najlepszym ze wszystkich zbóż. Ogrzewa, odżywia, wzmacnia i jest łagodniejszy od innych ziaren. Daje człowiekowi mocne mięśnie i zdrową krew, szczęśliwy umysł i pogodną duszę. Wspomaga ukrwienie, działa natłuszczająco i łagodniej niż wszystkie inne ziarna zbóż. Orkisz pozwala rosnąć mięśniom, troszczy się o prawidłowe wytwarzanie krwi oraz o dobre samopoczucie.

Orkisz zawiera więcej białka i glutenu niż pszenica zwyczajna, jest bogaty w cenne aminokwasy egzogenne, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, E i witaminy z grupy B oraz składniki mineralne: fosfor, żelazo, cynk, a także miedź, mangan i kobalt. 

Mąka orkiszowa sprawdzi się w wyrobie pulchnych naleśników, ciast, ciasteczek, makaronów, klusek, pizzy i zasmażek.

Mąka z upraw zrównoważonych bez stosowania herbicydów zawierających glifosat.

  • Produkt naturalny
  • niepasteryzowany
  • bez konserwantów
  • bez sztucznych dodatków.

Dowiedz się więcej...

Domowe maseczki na poprawę urody

2021-09-06

Domowe maseczki na poprawę urody

Od zawsze ludzkość stosuje różne metody, które mają poprawić urodę i pomóc w zachowaniu młodości. W sklepach można znaleźć wiele kosmetyków, które właśnie temu służą. Jednak wcale nie trzeba kupo [...]

Czytaj więcej

Własny chleb na zakwasie - jakie składniki i skąd je wziąć?

2020-04-29

Własny chleb na zakwasie - jakie składniki i skąd je wziąć?

Roman Bartkowiak - ekologiczny rolnik opowiada o tym jak przygotować samodzielnie chleb, który nie dość że będzie pyszny i zdrowy, to jeszcze zachowa świeżość przez dwa tygodnie.

Czytaj więcej

Witamina B6

2020-03-31

Witamina B6

Jest składnikiem wielu enzymów biorących udział w metabolizmie aminokwasów i tłuszczów. Jej niedobory prowadzą do wielu dolegliwości. Także tych, które dotyczą układu nerwowego.

Czytaj więcej

Jod

2020-03-30

Jod

Tarczyca potrzebuje jodu do produkcji hormonów, a gdy go brakuje – gruczoł ten się powiększa. Niedobory dotyczą głównie osób zamieszkujących rejony górskie.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: