Ajurwedyjskie przepisy z lokalnych produktów. Starożytna mądrość we współczesnej kuchni

Dzięki poradom z publikacji wykonasz krótki test, dzięki któremu dowiesz się, jaką doszą jesteś, a także jaki jest Twój typ budowy i odżywiania. Każda żywa istota posiada indywidualny zestaw dosz, który określa jej charakter, wygląd, przemianę materii, sposób zachowania i wiele innych rzeczy. Człowiek cieszy się zdrowiem, kiedy wszystkie dosze znajdują się w równowadze. Możesz to osiągnąć poprzez zbilansowany, ajurwedyjski styl życia i codzienne rytuały, a także dzięki odżywianiu dopasowanemu do typu ciała. Sprawdź już teraz, które pokarmy oraz produkty będą wpływały na Ciebie najlepiej, a które najbardziej ci szkodzą.

Cena brutto 39,30 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Czym jest Ajurweda i jakie daje możliwości?

Ajurweda to starożytny system medycyny indyjskiej podchodzący do zdrowia człowieka w sposób holistyczny, czyli skupiający się zarówno na stanie fizycznym, psychicznym, jak i duchowym. Technika ta jest ceniona przez Światową Organizację Zdrowia, a z roku na rok rośnie liczba jej pasjonatów, w pierwszej kolejności wprowadzających zasady ajurwedy do swojej kuchni. Dzięki tej książce możesz do nich dołączyć.

Ajurweda leczy chorych, a zdrowych utrzymuje przy zdrowiu

Coraz więcej osób stosuje ajurwedę przeciwko cukrzycy i chorobom serca. Tematyce ajurwedy poświęca się książki, liczne blogi i opracowania. Ludzie sięgają po ajurwedyjskie przepisy i przeprowadzają oparte na ajurwedzie oczyszczanie. Jak jednak sprawić, by ajurweda została bezproblemowo zaadoptowana do naszego stylu życia? O tym właśnie jest ta książka, której autorka pokazuje, że indyjska mądrość w polskiej kuchni może zamanifestować się w smacznych, zdrowych posiłkach, na które przepisy znajdziesz wyłącznie w tej publikacji.

Jak bezpiecznie, skutecznie i tanio stosować ajurwedę w Polsce?

Autorka prezentuje europejskie zamienniki dla różnych składników stosowanych w ajurwedzie. Są one łatwo dostępne, tanie i pozwalają przywrócić równowagę w organizmie, nadając potrawom niepowtarzalny smak. Znajdziesz tu również niepublikowane nigdzie indziej przepisy na napoje, śniadania, przystawki, zupy, dania główne, desery i przekąski, które zachwycą całą Twoją rodzinę. Co więcej, dzięki nim pozbędziesz się bólu zatok, złogów jelitowych, oczyścisz ciało oraz umysł. A to zaledwie kilka z mnóstwa korzyści zawartych w tej książce.

Jak dostosować ajurwedę do swoich potrzeb?

Dzięki poradom z publikacji wykonasz krótki test, dzięki któremu dowiesz się, jaką doszą jesteś, a także jaki jest Twój typ budowy i odżywiania. Każda żywa istota posiada indywidualny zestaw dosz, który określa jej charakter, wygląd, przemianę materii, sposób zachowania i wiele innych rzeczy. Człowiek cieszy się zdrowiem, kiedy wszystkie dosze znajdują się w równowadze. Możesz to osiągnąć poprzez zbilansowany, ajurwedyjski styl życia i codzienne rytuały, a także dzięki odżywianiu dopasowanemu do typu ciała. Sprawdź już teraz, które pokarmy oraz produkty będą wpływały na Ciebie najlepiej, a które najbardziej ci szkodzą.

Autorka poznała ajurwedę od podszewki

Katharina E. Weyland mieszka na Sri Lance. Jest certyfikowanym coachem zajmującym się zdrowym odżywianiem, a od wielu lat zajmuje się nauką płynącą z indyjskiej wiedzy, która stanowi uzupełnienie do zachodniego doradztwa żywieniowego. Z jej ugruntowanej wiedzy i bogatego doświadczenia narodził się unikalny styl ajurwedy, który opiera się na prostocie i skuteczności. Poznaj go i zastosuj już dziś!

Ajurweda dla wszystkich!

Dowiedz się więcej...

BRAHMI (Bacopa monnieri)

2020-07-17

BRAHMI (Bacopa monnieri)

W związku z dużą ilością saponin roślina wzbudziła zainteresowanie ajurwedy. Oprócz saponin steroidowych (zwanych też bakozydami) w roślinie występują alkaloidy, takie jak brahmina i herpestyna.

Czytaj więcej

Tatarak (Acorus calamus)

2020-07-17

Tatarak (Acorus calamus)

Jako surowiec wykorzystywane są: kłącza, korzeń czy czasami liście lub kwiaty. Głównie w spożywczym i kosmetycznym przemyśle. W ajurwedzie stosowana jest do: herbat, olejków, papek czy tabletek.

Czytaj więcej

SHATAVARI (Asparagus racemosus)

2020-07-17

SHATAVARI (Asparagus racemosus)

Shatavari to ceniony element medycyny ajurwedyjskiej – wytwarza się z niej m. in.: tabletki, herbaty i oleje do masażu.

Czytaj więcej

HARITAKI (Terminalia chebula)

2020-07-10

HARITAKI (Terminalia chebula)

Starożytna mądrość indyjska obiecuje niegasnące zdrowie, pod warunkiem, że korzystamy z danych owoców przy każdym swoim posiłku.

Czytaj więcej

GOTU KOLA (Centella asiatica)

2020-07-10

GOTU KOLA (Centella asiatica)

W ajurwedzie gotu kola, zwana także „żabim liściem”, jest uznawana za zioło odmładzające, wpływa również pozytywnie na funkcjonowania mózgu – głównie na zwiększenie jego plastyczności, poprawę pamięci

Czytaj więcej

ASHOKA (Saraca indica)

2020-07-09

ASHOKA (Saraca indica)

Wpływa korzystnie na endometrium i tonizująco na mięśnie macicy. W ajurwedzie skutecznie stosowana jest do usuwania zatorów. Sprawdzi się również w klimakterium: kołatanie serca, uczucie mdłości.

Czytaj więcej

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

2020-04-06

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

Prana to jedno z podstawowych pojęć związanych z ajurwedą. Słowo pochodzi z sanskrytu i oznacza „energię życia”, „tchnienie życia”. Ma ona duży wpływ na nasze samopoczucie fizyczne i psychiczne

Czytaj więcej

Guggul (devadhupa) – „boskie kadzidło”

2020-03-25

Guggul (devadhupa) – „boskie kadzidło”

Wiele ziół stosowanych w medycynie yjskiej jest współcześnie odkrywanych w naszym kręgu kulturowym. Ich skuteczność sprawia, że sięgamy po nie coraz częściej. Jednym z nich jest guggul.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: