Świeży naturalny olej dla dzieci 250 ml

Olej dla dzieci to doskonały dodatek do surówek, zup, przecierów warzywnych, ryżu, kasz, pieczywa i innych dań serwowanych na zimno oraz na ciepło.

Oleje tłoczone „na zimno” w naszej olejarni to produkty w 100% naturalne. Tłoczone w prasach ślimakowych wolnoobrotowych w temperaturze do 40 °C. Nie zawierają żadnych dodatków chemicznych ani konserwantów, są nieoczyszczone i nierafinowane, dzięki czemu zachowują wszystkie składniki odżywcze, decydujące o zdrowotnych właściwościach.

Cena brutto 24,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Skład:

olej rzepakowy 50%

olej z pestek dyni 26%

olej ze słonecznika 17%

olej z czarnuszki 7%

Olej dla dzieci to doskonały dodatek do surówek, zup, przecierów warzywnych, ryżu, kasz, pieczywa i innych dań serwowanych na zimno oraz na ciepło.

Olej dla dzieci, od jakiego wieku?

W razie jakichkolwiek wątpliwości przed wprowadzeniem nowego produktu do diety, warto zasięgnąć porady lekarza. Nasz olej dla dzieci zawiera w sobie olej rzepakowy, słonecznikowy (mogą być podawane już od 4go m.ż), olej z pestek dyni (powyżej 6go m.ż) oraz olej z czarnuszki (powyżej 6go m.ż). W związku z powyższym nasz olej można podawać dziecku powyżej 6go m.ż lecz w śladowych ilościach (kilka kropel-3 krople), powyżej 1 r.ż do 3 r.ż – ¼ łyżeczki, powyżej 3 r.ż do 5 r.ż – pół łyżeczki, zaś powyżej 5 r.ż – jedną łyżeczkę.

Dowiedz się więcej...

Zdrowa kuchnia dla dzieci

2021-03-18

Zdrowa kuchnia dla dzieci

Zdrowa kuchnia dla dzieci W diecie dziecka nie ma miejsca na niepełnowartościowe, śmieciowe produkty. Niestety, w menu dzieci w wieku przedszkolnym jest najwięcej błędów żywieniowych. Najmłod [...]

Czytaj więcej

Okruchy życia zawarte w odruchach

2021-03-15

Okruchy życia zawarte w odruchach

Okruchy życia zawarte w odruchach Młoda mama powinna pamiętać o systematycznym aktywizowaniu ciała własnego dziecka na poziomie odruchów. Jest to niezbędny fundament pod prawidłowy rozwój i późn [...]

Czytaj więcej

Zrób sobie sam olejki eteryczne

2021-03-01

Zrób sobie sam olejki eteryczne

Roślina produkuje olejki eteryczne dla własnych potrzeb. Są we wszystkich częściach roślin, w: owocach, liściach i organach podziemnych, a nawet w pniu drzew (np. sosny, kamforowca).

Czytaj więcej

Metoda dr. Kneippa

2021-02-02

Metoda dr. Kneippa

Terapie z wykorzystaniem zimnej i ciepłej wody stosowane były już w poprzednich wiekach. Poprawiały odporność, regenerowały komórki i wpływały na lepsze ukrwienie organizmu. Wodolecznictwo stało [...]

Czytaj więcej

Co nas niesie po świecie?  Istota odpowiedniego pedicure

2021-01-28

Co nas niesie po świecie? Istota odpowiedniego pedicure

Spacer z psem, bieg po lesie, chodzenie na palcach, taniec, nordic walking, przechadzka plażą. Jest jedna, oczywista sprawa, która łączy te wszystkie czynności – są to nasze stopy. To one niosą n [...]

Czytaj więcej

Mikroelementy

2020-11-02

Mikroelementy

Mikroelementy to składniki mineralne, które często określa się jako pierwiastki śladowe. W ludzkim organizmie występują w ilości mniejszej niż 0,01%, a dzienne na nie zapotrzebowanie wynosi poniż [...]

Czytaj więcej

Czarnuszka

2020-05-19

Czarnuszka

Ta roślina przyprawowa i lecznicza pochodzi z krajów o cieplejszym klimacie, ale ze względu na ogromny potencjał leczniczy została doceniona przez naturalną medycynę w Polsce.

Czytaj więcej

Zastosowanie i właściwości oleju z czarnuszki

2020-04-27

Zastosowanie i właściwości oleju z czarnuszki

Od apteczki, poprzez kuchnie, a na zabiegach kosmetycznych skończywszy – zastosowanie czarnuszki jest bardzo szerokie. Szczególnie zaś warto się przyjrzeć dobrej jakości olejowi z tej rośliny.

Czytaj więcej

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

2020-04-06

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

Prana to jedno z podstawowych pojęć związanych z ajurwedą. Słowo pochodzi z sanskrytu i oznacza „energię życia”, „tchnienie życia”. Ma ona duży wpływ na nasze samopoczucie fizyczne i psychiczne

Czytaj więcej

Czarnuszka – złoty środek na wiele chorób

2020-04-02

Czarnuszka – złoty środek na wiele chorób

Dobrej jakości czarnuszka dodawana do potraw potrafi zdziałać cuda. I to nie tylko, jeśli chodzi o smak jedzenia, ale przede wszystkim o to, że roślina ta jest bogata w składniki odżywcze.

Czytaj więcej

Koenzym Q10

2020-03-31

Koenzym Q10

Koenzym Q10 znany jest głównie jako substancja wspierająca funkcjonowania serca, poprawiająca odporność i antyoksydant. Dzięki tym właściwościom został nazwany eliksirem młodości.

Czytaj więcej

Potas

2020-03-30

Potas

Współczesna kuchnia charakteryzuje się zawyżoną ilością sodu w potrawach. A człowiek ze względów zdrowotnych powinien dążyć do ograniczenia spożycia tego pierwiastka.

Czytaj więcej

Co jest lepsze dla zdrowia: siemię lniane (nasiona) czy olej lniany?

2020-03-28

Co jest lepsze dla zdrowia: siemię lniane (nasiona) czy olej lniany?

Siemię lniane ma właściwości sprawiające, że jest ono bardzo pożądane w codziennej diecie. Jednak, by zadziałało najlepiej, należy przyjmować je w określonej formie i w określony sposób.

Czytaj więcej

Cedr – silne drzewo do zadań specjalnych

2020-03-26

Cedr – silne drzewo do zadań specjalnych

Drzewa wpływają na człowieka kojąco – możemy tego doświadczyć podczas spaceru po lesie. Dodatkowo niektóre z nich to skarbiec dobroczynnych dla zdrowia substancji. Tak jest w przypadku cedru.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu